Spanje / Granada / Plaza Nueva

Plaza Nueva Granada

Het plein met de Koninklijke Kanselarij en de Iglesia de Santa Ana

Plaza Nueva Granada

Plaza Nueva in Granada bezoeken, het centrale plein in Granada Spanje met de Koninklijke Kanselarij of Real Chancillería en de Iglesia de Santa Ana.

Plaza Nueva Granada bezoeken

De Plaza Nueva is het oudste plein van Granada. Het plein was gebouwd om ruimte te creëren en de rivier Rio Darro te overdekken; deze rivier stroomt nu dan ook onder het plein door. Destijds was het een populair plein voor stierengevechten en publieke executies. Tegenwoordig ligt het plein centraal tussen het nieuwere centrum en de route omhoog richting de Albaicin wijk via de Carrera del Darro (mooie wandelroute langs de Darro-rivier) en de Paseo de los Tristes. Het is een populair gebied met veel barretjes en restaurants (met name Calle Elvira en Calle Calderería) en een omgeving met veel hotels vanwege de centrale ligging. Tijdens uw verkenning van Granada zult u geregeld langs dit plein lopen.

Koninklijke Kanselarij

Aan de ene zijde van het plein staat de Koninklijke Kanselarij of Real Chancillería. Dit imposante gebouw werd in renaissance stijl gebouwd door Filips II in 1530. Vanuit de koninklijke kanselarij werden diverse rechtbanken in Andalusië en Zuid-Spanje bestuurd en dit gebouw bevat ook het hooggerechtshof. In de 17e eeuw werd er ook een gevangenis bij gebouwd.

Iglesia de Santa Ana

Aan de oostzijde loopt het plein over in het Plaza de Santa Ana. Aan dit plein grenst de kerk Iglesia de Santa Ana (officieel Iglesia de San Gil y Santa Ana) uit 1537. Deze 16e eeuwse kerk is van baksteen en in mudejarstijl. Kenmerkend zijn het fraaie portaal en de minarettoren waarin later een klokkentoren werd geplaatst.

Real ChancilleríaReal Chancillería, de koninklijke kanselarij
Iglesia de Santa AnaIglesia de San Gil y Santa Ana

Locatie Plaza Nueva in Granada

Vlakbij Plaza Nueva liggen ook:

plaza nueva granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
16 januari 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."