Spanje / Granada / Hotels

Beste hotels in Granada (Spanje)

Tips voor de beste hotels in Granada en bij het Alhambra

Granada

Wat zijn de beste hotels in Granada? Doe uw voordeel met ons overzicht van de beste en meest unieke hotels in Granada (Spanje).

Hotels Granada

Granada heeft een groot aanbod van hotels, waarvan de meeste hotels in het centrum liggen. Hou daarbij wel rekening dat diverse straten en pleinen in het centrum autovrij zijn. De beste wijken voor een hotel zijn Centro (het centrum), Realejo (de wijk tussen het centrum en het Alhambra) en de Arabische wijk El Albaicín (deze wijk ligt op de heuvel met redelijk steile hellingen en smalle steegjes). Vanuit deze drie wijken zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en gezellige restaurants allemaal op loopafstand bereikbaar.

Mijn Top 3 Beste hotels in Granada

  • Parador de Granada: Wat mij betreft met stip op één! Lezers van mijn blog weten dat ik een groot liefhebber ben van paradores, de Spaanse 'staatshotels' die op unieke plaatsen en vaak in historische gebouwen zijn geplaatst. Zo heeft Granada ook een prachtige parador gevestigd op het terrein van het Alhambra! Een 15e eeuws klooster is omgebouwd tot een luxe hotel en de parador heeft een terras met uitzicht op de tuinen van het Alhambra. Een mooiere locatie vind je niet in Granada.
  • Gar Anat Hotel Boutique: Mijn favoriet wanneer je een goed betaalbaar hotel zoekt. Het sfeervolle boetiekhotel zit in een gerestaureerd 17e eeuws pand en heeft een perfecte centrale ligging in de stad.
  • Hotel Casa Morisca: Gelegen in de historische wijk Albayzín met zicht op het Alhambra. Het is een mooi verbouwd herenhuis met kamers die rondom een gezellige patio liggen en dat voor een hele nette prijs.
Parador de Granada
Parador de Granada
Meer info
Granada hotel
Gar Anat Hotel Boutique
Meer info
Beste Hotels Granada
Hotel Casa Morisca
Meer info

Beste hotels Granada volgens beoordelingsites:

Budget Middenklasse Luxe
Saray Hotel Suites Gran Via 44 Parador de Granada (prachtig locatie!)
Puerta de Las Granadas Eurostars Washington Irving Hotel Casa 1800 Granada
Melia Granada NH Collection Granada Victoria Hospes Palacio de los Patos
Palacio de Santa Ines Hotel Carlos V Hotel Alhambra Palace
Sercotel Gran Hotel Luna de Granada Marquis Hotels Issabel's Gar-Anat Hotel Boutique

Booking.com  

Hostels in Granada

Volgens verschillende beoordelingsites zijn dit de 6 beste hostels van Granada:

  1. Makuto Guesthouse Hostel
  2. Oasis Backpackers Hostel
  3. White Nest Hostel
  4. Lemon Rock Hostel
  5. Granada Old Town Hostel
  6. Hostel Vita
granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."