Spanje / Granada / La Cartuja

Monasterio de la Cartuja Granada

Het klooster in Granada bezoeken?

Granada

Monasterio de la Cartuja in Granada bezoeken? Alles over dit kartuizerklooster in Granada (Spanje), ook bekend onder de naam 'Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción'.

Monasterio de la Cartuja, klooster in Granada bezoeken

Info Monasterio de la Cartuja Granada

Adres Paseo de Cartuja, Granada
Bereikbaarheid Het Cartuja klooster bevindt zich aan de rand van Granada, ongeveer drie kilometer van het centrum van de stad. Het is het best om een van deze stadsbussen nemen: N7, U1, U2, U3. De haltes is waar u kunt uitstappen zijn 'Science Education' of 'Paseo de Cartuja'. Voor een taxi zult u ongeveer 6 euro kwijt zijn vanuit het centrum.
Entreeprijs
  • € 5,00 per ticket
  • Tot 12 jaar gratis / studenten tot 25 jaar € 3,50
Openingstijden
  • Zondag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur
  • Zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur en 15:00 tot 17:30 uur
  • Gesloten op 25 december en 1 januari
Website cartujadegranada.com

Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción

Het Monasterio de la Cartuja (officieel genaamd 'Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción') is een klooster dat gelegen is op een noordelijke heuvel van Granada. Het klooster met een bijzonder interieur in barokstijl stamt uit 1506, maar werd pas drie eeuwen later in zijn huidige staat afgerond. Hierdoor zijn in het klooster ook gotische en renaissance stijl te ontdekken in de details. Het is een van de mooist versierde en bijzondere kloosters van Spanje, terwijl de buitenkant van het klooster een sobere aanblik heeft. Het klooster van Cartuja werd tot 1835 bewoond door de kartuizers; deze monniken leefden als kluizenaars in het klooster en waren streng in de leer. Veel tijd ging op aan bidden en ze hadden strenge geloftes over zwijgen en vasten afgelegd.

la alcaiceria markt bazaar granadaAltaar van het la Cartuja klooster
Klooster GranadaDe sobere buitenkant

Monasterio de la Cartuja & Universiteit Granada

Bij het klooster La Cartuja bevindt zich ook een kerk met prachtige beeldhouwwerken uit marmer en met schilderijen van Juan Sánchez de Cotán. Ook het plafond van de sacramentstoren heeft een bijzondere schildering van de schilder Palomino. Tegenwoordig bevindt zich rond het klooster een campus van de universiteit. Doordat het klooster een stukje buiten het centrum van Granada ligt (30 minuten lopen) is deze plek minder toeristisch, maar is tijdens een langer verblijf in Granada meer dan de moeite waard en een oase van rust in de stad. Een ander klooster dat u kunt bezoeken in het centrum van Granada is het Monasterio de Jeronimos.

Locatie Monasterio de la Cartuja (klooster) Granada

Andere highlights Granada:

klooster granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."