Spanje / Granada / La Cartuja

Monasterio de la Cartuja Granada

Het klooster in Granada bezoeken?

Granada

Monasterio de la Cartuja (klooster) Granada: Alles over dit klooster in Granada op Spaansesteden.nl. Openingstijden, tickets, adres van deze bezienswaardigheid in de Spaanse stad Granada in Andalusië.

Monasterio de la Cartuja, klooster in Granada bezoeken

Info Monasterio de la Cartuja (klooster) Granada

Adres: Paseo de Cartuja, Granada
Bereikbaarheid: Het Cartuja klooster bevindt zich aan de rand van Granada, ongeveer drie kilometervan het centrum van de stad. Het is het best om een van deze stadsbussen nemen: N7, U1, U2, U3. De haltes is waar u kunt uitstappen zijn 'Science Education' of 'Paseo de Cartuja'. Voor een taxi zult u ongeveer 6 euro kwijt zijn vanuit het centrum.
Entreeprijs:
Openingstijden:
  • Maandag tot en met zondag:
    • Winter 10:00-13:00 uur en van 15:00-18:00 uur.
    • Zomer 10:00-13:00 uur en van 16:00-20:00 uur.

Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción

kerk La Cartuja GranadaKerk van het klooster (iStock.com/sedmak)Het Monasterio de la Cartuja (officieel genaamd 'Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción') is een klooster dat gelegen is op een noordelijke heuvel van Granada. Het klooster met een bijzonder interieur in barokstijl stamt uit 1506, maar werd pas drie eeuwen later in zijn huidige staat afgerond. Hierdoor zijn in het klooster ook gotische en renaissance stijl te ontdekken in de details. Het is een van de mooist versierde en bijzondere kloosters van Spanje, terwijl de buitenkant van het klooster een sobere aanblik heeft. Het klooster van Cartuja werd tot 1835 bewoond door de kartuizers; deze monniken leefden als kluizenaars in het klooster en waren streng in de leer. Veel tijd ging op aan bidden en ze hadden strenge geloftes over zwijgen en vasten afgelegd.

Monasterio de la Cartuja & Universiteit Granada

Bij het klooster La Cartuja bevindt zich ook een kerk met prachtige beeldhouwwerken uit marmer en met schilderijen van Juan Sánchez de Cotán. Ook het plafond van de sacramentstoren heeft een bijzondere schildering van de schilder Palomino. Tegenwoordig bevindt zich rond het klooster een campus van de universiteit.

Doordat het klooster een stukje buiten het centrum van Granada ligt (30 minuten lopen) is deze plek minder toeristisch, maar is tijdens een langer verblijf in Granada meer dan de moeite waard en een oase van rust in de stad. Een ander klooster dat u kunt bezoeken in het centrum van Granada is het Monasterio de Jeronimos.

Monasterio de la Cartuja(iStock.com/sedmak)
Klooster GranadaDe sobere buitenkant (iStock.com/ser-y-star)

Lokatie Monasterio de la Cartuja (klooster) Granada

Andere highlights Granada:

Alhambra en Generalife Granada
Kathedraal van Granada
El Albaícin
Coral de Carbon Granada

El Albaicin wijk

Kathedraal
El Albaicin
Corral del Carbon
granada spanje