Spanje / Granada / Kathedraal

Kathedraal van Granada

De kathedraal en de koninklijke grafkapel 'Capilla Real'

Granada

Catedral de Granada bezoeken? Lees alle tips over de kathedraal van Granada met de aangrenzende Koninklijke Kapel ‘Capilla Real’ in de Spaanse stad Granada.

Kathedraal Granada & Capilla Real bezoeken

Informatie bezoeken Kathedraal van Granada

Adres: Calle Gran Vía de Colón, 5 Granada
Tickets:
Openingstijden:
  • Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:30 uur
  • Zondag en feestdagen: 15:00 - 17:45 uur
Website: http://catedraldegranada.com

De kathedraal van Granada is gewijd aan de Maagd van de Incarnatie. Deze grote 16e eeuwse kerk stamt grotendeels uit de renaissance en is 115 meter lang en 67 meter breed. Bij de kathedraal ligt ook de Capilla Real, de Koninklijke grafkapel welke u afzonderlijk kunt bezoeken.

Geschiedenis kathedraal Granada

De bouw van de kathedraal werd aangevangen in 1501 in opdracht van het katholieke koningspaar, nadat Granada in 1492 door de Christenen was veroverd op de Arabieren. De bouw van de kathedraal vond plaats op de plek waar voorheen een moskee stond en als eerste werd een grafkapel voor de koningen gebouwd. Een tijd lang werd de oude moskee nog als kathedraal gebruikt. De decennia daarna werd gebouwd aan de kathedraal in Renaissance stijl, zodat deze in 1561 in gebruik kon worden genomen. Daarna hebben nog de nodige veranderingen en toevoegingen plaats gevonden, zoals de barokke koepelkerk Iglesia del Sagrario op de plaats van de geplande tweede toren. Bijna 200 jaar lang is door diverse architecten gewerkt aan de bouw van deze kathedraal, waardoor de kathedraal van Granada een mengeling is van renaissance en gotische stijlen.

Het origineelste en belangrijkste deel van de kathedraal van Granada is het ronde priesterkoor in renaissance stijl, welke wordt omgeven door een kapellenreeks. Het schip van de kathedraal is een combinatie van renaissance en gotische stijl, waarin vooral de twee grote vergulde 18e eeuwse orgels opvallen.

Capilla Real - Koninklijke grafkapel

Praktische info bezoeken Capilla Real

Tickets:
Openingstijden:
  • Maandag t/m zaterdag: 10:15 - 18:30 uur
  • Zondag: 11:00 - 18:00 uur
Website: http://capillarealgranada.com

Naast de kathedraal treft men de Koninklijke grafkapel (Capilla Real) uit 1517 met o.a. het praalgraf van het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella, Juana la Loca en Felipe el Hermoso. De latere koningen werden echter begraven in het klooster El Escorial bij Madrid. In de sacristie van deze kapel treft je tegenwoordig een verzameling kunstvoorwerpen afkomstig van koningin Isabella.

kathedraal granadaGevel van de kathedraal van Granada (iStock.com/Borisb17)
kathedraal GranadaHet mooie dak van de kathedraal (iStock.com/bpperry)
Capilla RealCapilla Real (iStock.com/sedmak)

Lokatie Kathedraal van Granada

Vlakbij de Cathedral de Granada liggen ook:

Markt La Alcaiceria Granada mercado
Kathedraal van Granada
El Albaícin Granada wijk
Plaza Nueva Granada

Alcaiceria markt

Kathedraal
Albayzin wijk
Plaza Nueva
granada spanje