Spanje / Granada / Basiliek

Basilica de San Juan de Dios

Kerk in Granada Spanje

Basilica de San Juan de Dios Granada

De kerk toegewijd aan de patroonheilige van Granada 'Johannes de Deo'. Alle info over deze prachtige kerk met een geweldig interieur bezoeken in de stad Granada.

Basilica de San Juan de Dios in Granada bezoeken

Praktische info Basilica de San Juan de Dios Granada

Adres Basilica de San Juan de Dios, Granada
Entreeprijs De entree is 6 euro inclusief audioguide
Openingstijden
  • Van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur
  • Zondag gesloten
Website basilicasanjuandedios.es

Iglesia de San Juan de Dios

Deze barokke kerk, in het Nederlands 'Kerk van Johannes de Deo', is een kerk toegewijd aan de patroonheilige van Granada 'Johannes de Deo'. Aan de buitenkant valt de kerk op doordat de koepel is bedekt met witte en groene tegels. De kerk werd gebouwd tussen 1737 en 1759 en de voorgevel kenmerkt zich door twee torens met spitsen en bevat drie nissen waarin belangrijke momenten uit het leven van Johannes de Deo worden getoond. Naast de basiliek ligt ook een klein ziekenhuis welke door hem werd gesticht, aangezien ziekenverzorging zijn belangrijkste bezigheid was.

Van buiten is de kerk niet speciaal, maar de binnenkant van de kerk is werkelijk schitterend met al zijn pracht en praal. Goudkleur heeft de overhand en verder zijn er vele indrukwekkende beelden, schilderijen, houtsnijwerk, grote orgels, een weelderig altaar en andere kunstwerken. Deze kerk zal zeker indruk op u maken!

Tip: Combineer een bezoek aan deze kerk met het klooster 'Monasterio de Jeronimos'. Dit ligt op 100 meter afstand van de kerk.

kerk granada
basiliek granada

Locatie Basilica de San Juan de Dios Granada

Vlakbij de basiliek liggen ook:

granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."