Spanje / Granada / Plaza de Bib-Rambla

Plaza de Bib-Rambla Granada

Eén van de gezelligste pleinen in Granada

Plaza de Bib-Rambla Granada

Plaza de Bib-Rambla is het centrale plein in het winkelgebied van het Spaanse Granada. Een levendig plein vol met terrassen, bloemenverkopers en straatartiesten.

Plaza de Bib-Rambla Granada bezoeken

De Plaza de Bib-Rambla is het centrale plein in het winkelgebied en centrum van Granada. Het is een levendig plein vol met terrassen, bloemenverkopers, straatartiesten, lindebomen en bankjes en het plein wordt omgeven door 19e eeuwse stadswoningen. Oorspronkelijk vonden op dit plein ook stierengevechten en verbrandingen door de Spaanse Inquisitie plaats. Centraal op het plein staat de 17e eeuwse fontein met een beeld van Neptunus en kenmerkend zijn de 19e eeuwse gietijzeren lantaarnpalen.

De Plaza de Bib-Rambla is de ideale plek in de stad om te genieten op een van de terrassen (bijvoorbeeld van de churros met chocolade) en rondom het plein vindt u allerlei winkelstraten, zoals de Alcaicería, de Arabische markt. Voorheen was dit de zijdemarkt, nu een wirwar van straatjes en kraampjes met voornamelijk souvenirs. Tijdens uw stedentrip in Granada kan dit gezellige plein (zeker 's avonds) niet ontbreken bij uw bezoek aan deze stad.

Plaza de Bib-Rambla GranadaPlaza de Bib-Rambla
Monasterio de Jéronimo GranadaHet Bib-Rambla plein in Granada

Locatie Plaza de Bib-Rambla Granada

Vlakbij het plein liggen ook:

plein granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
16 januari 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."