Spanje / Granada / Sacromonte

Sacromonte wijk Granada

De zigeuner,- en grottenwijk van Granada

Sacromonte Granada

Alle info over de grotwoningen en de zigeunerwijk Sacromonte in Granada. De wijk van de flamenco, de abdij en Museo Cuevas del Sacromonte in Granada en Andalusië.

Sacromonte Granada

Info bezoeken wijk Sacromonte in Granada

Adres Camino del Sacromonte
Bereikbaarheid Sacromonte is te bereiken per voet vanuit het centrum van Granada. Houdt u er wel rekening mee dat dit een steile klim is. U kunt ook vanaf Plaza Nueva bus 34 of C2 nemen naar Sacromonte.

De grottenwijk Sacromonte in Granada

De wijk Sacromonte is gelegen op de heuvel Valparaiso van Granada en grenst aan de noordoost kant van de Arabische wijk El Albaícin. In de 15e eeuw vestigde hier een grote groep Roma's, oftewel Spaanse zigeuners (de gitano's). Zij maakten hun woningen door grotwoningen in de heuvels te maken, waaraan de wijk Sacromonte zijn bekendheid heeft te danken. In de 15e eeuw kreeg de heuvel Valparaiso de status als heilige berg, omdat men dacht in grotten van de heuvel restanten aan te treffen van de patroonheilige van de stad, San Cecilio. De letterlijke betekenis van Sacromonte is dan ook heilige berg.

Sacromonte wijk & Flamenco

Deze bevolkingsgroep gitano's heeft ook een lange traditie met de flamenco, de typische Spaanse dans en muziek. De gitano's maakten een mix van traditioneel Spaanse flamenco met Arabische buikdans. In de grotwoningen worden tegenwoordig nog steeds vele flamencoshows gegeven; deze bars noemt men ook wel de tablao's. Overdag is de wijk Sacromonte vaak uitgestorven, maar 's avonds is het een levendige wijk. Ondanks dat de flamencoshows enigszins toeristisch aandoen, is een bezoek aan een van de flamencogrotten zeker aan te bevelen tijdens uw bezoek aan Granada. Verder heeft u overdag vanuit de Sacromonte wel een schitterend uitzicht over de stad Granada, zoals de Albaicin wijk en het Alhambra de Granada.

Museum "Cuevas del Sacromonte"

De naam van het museum zegt het al: "De grotten van Sacromonte". In dit museum bevinden zich elf grotwoningen, waar u informatie krijgt over de geschiedenis, tradities en bewoners van Sacromonte.

Info bezoeken Museo "Cuevas del Sacromonte"
Adres Barranco de los Negros, Sacromonte
Openingstijden
  • 15 oktober - 14 maart: Dagelijks 10.00 tot 18.00 uur
  • 15 maart - 14 oktober: Dagelijks 10.00 tot 20.00 uur
Website www.sacromontegranada.com
Entreeprijs € 5,00 inclusief audioguide (online reserveren)

De abdij van de Sacromonte

Na de vondst van de restanten van de patroonheilige van de stad (San Cecilio) in de 15e eeuw, heeft men besloten op de berg Valparaiso een abdij te bouwen om deze bijzondere vondst te bewaren. Het is mogelijk om deze abdij van de Sacromonte-kerk met zijn catacomben te bezoeken door middel van een rondleiding. Het complex van de abdij heeft drie hoofddelen: de 17e en 18e eeuwse Abdij, het 17e eeuwse College en het Seminarie. Daarnaast heeft u vanaf de abdij een adembenemend uitzicht op het Alhambra, de El Albaicin wijk, de rivier de Darro en de prachtige bergtoppen van de Sierra Nevada.

Info bezoeken Abdij van de Sacromonte
Adres Camino del Sacromonte 4 (Ook te bereiken met bus C2 vanaf Plaza Nueva)
Openingstijden Maandag t/m zondag: 10.30 uur tot 14.00 uur en 16.00 uur tot 19.30 uur
Rondleiding € 5,00 (Tour is verplicht, online reserveren)
Museo Cuevas del SacromonteDe grotwoningen van Sacromonte
De abdij van de SacromonteDe abdij van Sacromonte

Locatie wijk Sacromonte in Granada

Vlakbij de Sacromontewijk liggen ook:

sacromonte granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."