Spanje / Granada / Corral del Carbon

La Corral del Carbón Granada

De oude graanbeurs in de wijk Albayzin van Granada

Corral del Carbon Granada

La Corrala del Carbón Granada: Alles over het de Corral del Carbon, de kolenbeurs, graanbeurs en herberg in Granada Spanje.

La Corrala del Carbón Granada bezoeken

Info bezoeken La Corral del Carbón Granada

Adres Calle Mariana Pineda, 8 Granada
Entree U koopt voor 5 euro een combiticket 'Monumentos Andalusíes' voor El Bañuelo, Palacio de Dar al-Horra, Corral del Carbón en Casa Morisca
Openingstijden
  • Maandag tot en met zondag 9:00 - 20:00 uur

De graanbeurs van Granada - La Corrala del Carbón

La Corrala del Carbón was oorspronkelijk de graanbeurs van Granada, ook genaamd een Alhóndiga. Deze oude graanbeurs ligt in het centrum in de wijk El Albaicin. Het is gebouwd in 1336 in de periode van de Moorse overheersing van Yusuf I. Naast graanbeurs diende Corrala del Carbón ook als herberg waar karavanen van handelaren bijeen kwamen om hun producten te verhandelen en tijdelijk op te slaan.

Na de herovering van Granada door de katholieken kreeg la Corrala del Carbón de functie als marktplaats voor steenkool ("Carbón"), vandaar de huidige naam La Corrala del Carbón; het kolenhuis. Vanaf 1593 werd het gebouw gebruikt als theater en als gemeenschapshuis. Tegenwoordig zijn een aantal culturele instellingen, een toeristeninformatiecentrum en handwerkwinkeltjes gevestigd in dit gebouw en worden soms openluchtvoorstellingen gegeven op de binnenplaats. Het gebouw bestaat uit een entree paviljoen en een binnenplaats omgeven door galeries en ambachtelijke werkkamers.

La Corrala del Carbón GranadaCorral del Carbon de Granada
Badehaus Granada SpanienIngang van Corral del Carbon

Locatie La Corrala del Carbón Granada

Vlakbij Corral del Carbon liggen ook:

granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
17 november 2022 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."