Spanje / Granada / El Bañuelo

El Bañuelo Granada

Het Arabisch badhuis van Granada

El Bañuelo Granada

El Bañuelo in Granada is het best bewaarde Arabisch badhuis in Andalusië. El Bañuelo is te bekijken in de Arabische wijk Albayzin van Granada (Spanje).

El Bañuelo (Arabisch badhuis) Granada bezoeken

Info & Tickets El Banuelo - Arabisch badhuis Granada

Adres Carrera del Darro, 31 Granada
Tickets U heeft twee opties voor tickets:
  • Combiticket 'Monumentos Andalusíes' voor El Bañuelo, Palacio de Dar al-Horra, Corral del Carbón en Casa Morisca voor € 10,92 (boek uw tickets)
  • Beste deal: Combiticket 'Monumentos Andalusíes' inclusief het Alhambra en de Nasriden-paleizen voor € 33,50 (boek uw tickets)
Openingstijden
  • 15 september - 30 april: dagelijks van 10.00 - 17.00 uur
  • 1 mei - 14 september: dagelijks van 9.00 - 14.30 en van 17.00 - 20.30 uur

El Bañuelo, oftewel het Arabische badhuis in Granada. Dit is het oudste en best bewaarde Arabische badhuis (hammam) uit Andalusië. Het badhuis stamt uit de 11e eeuw tijdens de Moorse overheersing. Destijds was het een belangrijke plek om zich te wassen, maar ook om de sociale contacten te onderhouden. De meeste badhuizen werden na de verovering door de christenen gesloopt, waardoor dit gebouw uniek is. De christenen zagen de Moorse badhuizen als bordelen; dit badhuis was echter gebouwd boven een woning, waardoor dit badhuis van de sloop werd gered.

El Bañuelo in GranadaBijzondere lichtval in El Bañuelo in Granada
badhuis granadaDetails in het Arabische badhuis

Drie kamers van El Banuelo

Het Arabische badhuis bestaat uit drie kamers. Bij de ingang tref je als eerste de 'koude kamer', daarnaast de iets grotere en met bogen versierde 'lauwwarme kamer'. De belangrijkste kamer is de 'warme kamer' met de echte baden en welke prachtig versierd is met bogen, pilaren en marmer. Opvallend zijn verder de stervormige gaten in het plafond voor een mooie lichtinval en ventilatie van het El Bañuelo badhuis.

Locatie El Bañuelo (Arabisch badhuis) Granada

Vlakbij het badhuis liggen ook:

granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."