Spanje / Granada / Klooster

Monasterio de Jéronimo Granada

Klooster van Hiëronymus in Granada

Granada

Het Monasterio de Jéronimo is het Augustijnse klooster toegewijd aan de patroonheilige Hiëronymus in het centrum van Granada (Spanje).

Klooster van Hiëronymus Granada

Info Monasterio de Jeronimos Granada

Adres Calle Rector Lopez Argueta 9, Granada
Entreeprijs
  • De entree van het klooster is 4 euro (Tot 10 jaar gratis)
Openingstijden
  • Maart - Augustus:
    Maandag - Zondag: 10:00-13:30 en 16:00-19:30 uur
  • September - Februari:
    Maandag - Zaterdag: 10:00-13:00 en 15:00-18:30 uur. Op zondag is er alleen een guided tour om 11:00 uur (7 euro)

Monasterio de Jéronimo, Gotisch klooster in Granada

Het Monasterio de Jéronimo is het klooster van Hiëronymus in het centrum van de stad Granada. Het Augustijnse klooster is toegewijd aan Hiëronymus van Stridon, de patroonheilige. De bouw van het Gotische klooster is begonnen in 1504 onder leiding van architect Diego de Siloé nadat het katholieke koningspaar zich kwam vestigen in de stad.

Bouwstijl Klooster van Hiëronymus

De kerk van het klooster van Hiëronymus heeft een typisch Augustijns bouwplan: het typische Latijnse kruis met gotische gewelven en zijkapellen, daarbij een verhoogd priesterkoor en bovenaan de brede trap een indrukwekkend altaar. Het altaarwerk is overwegend van de hand van Pablo de Rojas en de iconen beschrijven grotendeels de grootheid van Gonzalo Fernández de Córdoba (ook wel Gran Capitán), een voormalige hertog die samen met zijn vrouw in de kerk van het klooster begraven ligt. Deze toewijding aan Gran Capitan gebeurde in 1523 in opdracht van Karel V. Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog werden de bewoners, de Hiëronymieten verbannen uit het klooster en de stad.

Tip 1: Neem ook even de moeite om de Basilica de San Juan de Dios te bezoeken; deze kerk ligt op slecht honderd meter afstand en is van binnen schitterend.

Tip 2: Mocht u meer kloosters willen bezoeken in Granada, dan kunt u ook naar Monasterio de la Cartuja, een klooster iets buiten de stad op de noordelijke heuvel.

Klooster van HiëronymusDe kerktoren
Monasterio de Jéronimo GranadaHet indrukwekkende altaar

Locatie Klooster van Hiëronymus Granada

Vlakbij het klooster liggen ook:

granada klooster
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."