Spanje / Granada / Palacio Dar-Al-Horra

Palacio de Dar-Al-Horra Granada

Eem Moors paleis in de wijk El Albaicin

Palacio de Dar-Al-Horra Granada

Palacio de Dar-Al-Horra Granada: Alle info over dit 15e eeuwse Moorse paleis van Aixa in de oude El Albaicín wijk van de Spaanse stad Granada in Andalusië.

Palacio de Dar-Al-Horra, paleis in Granada bezoeken

Info & Tickets Dar-Al-Horra paleis Granada

Adres Callejón Ladrón del Agua, 8 in Granada
Tickets U heeft twee opties voor tickets:
  • Combiticket 'Monumentos Andalusíes' voor El Bañuelo, Palacio de Dar al-Horra, Corral del Carbón en Casa Morisca voor € 10,92 (boek uw tickets)
  • Beste deal: Combiticket 'Monumentos Andalusíes' inclusief het Alhambra en de Nasriden-paleizen voor € 33,50 (boek uw tickets)
Openingstijden
  • 15 september - 31 maart: maandag t/m zondag 10:00 - 17:00 uur
  • 1 april - 14 september: maandag t/m zondag 9:30 - 14:30 en 17:00 - 20:30 uur

Het Moorse Dar-Al-Horra paleis inGranada

Het Palacio de Dar-Al-Horra is een paleis gelegen in het bovenste deel van de Albaicín-wijk van Granada. Dit 15e eeuwse paleis was het woonhuis van Aixa; zij was de moeder van de laatste Moorse sultan Boabdil van Granada. 'Dar Al-Horra' betekent 'Huis van de eerlijke”. Het paleis ligt onopvallend verscholen in het smalle steegje Callejón Ladrón del Agua.

Palacio de Dar-Al-Horra GranadaPalacio de Dar-Al-Horra
Monasterio de Jéronimo GranadaThe Dar al-Horra palace in Granada

Het is een van de laatste Naziri-bouwwerken uit de Moorse periode. Na de verdrijving van de Moren uit Granada werd het paleis in gebruik genomen als klooster van Santa Isabel la Real. Kenmerkende dingen in het paleis zijn de sfeervolle binnentuin met zwembad en de religieuze inscripties in uitgehouwen pleisterwerk.

Na het Alhambra is het Palacio de Dar-Al-Horra het mooiste voorbeeld van Moorse kunst met zijn prachtige architectuur en inrichting. Het is misschien een van de minder bekende bezienswaardigheden van Granada, maar zeker niet minder interessant.

Locatie Palacio de Dar-Al-Horra Granada

Vlakbij het paleis liggen ook:

granada spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."