Spanje / Granada / Markt

La Alcaicería Granada

Kom souvenirs shoppen op de markt en bazaar van Granada

La Alcaiceria Granada

Alles over de Alcaicería markt, oftewel de bazaar in het centrum van Granada. De overdekte markt voor uw souvenirs vlakbij het plein Plaza de Bib-Rambla.

La Alcaicería markt in Granada

Info Bazaar La Alcaicería

Adres Calle Alcaicería, 1 Granada
Tickets De Alcaicería markt is gratis te bezoeken
Openingstijden
  • Dagelijks van 10 tot 20.30 uur.
  • In augustus en september geopend tot 21.00 uur.
  • Gesloten op zondag van 6 januari - 19 maart.
Website alcaiceria.com
Bijzonderheden Pas op, het drukke en smalle straatje is populair bij zakkenrollers.

Alcaicería markt Granada

De Alcaicería markt is de Grote Bazaar van Granada en de oorspronkelijke Moorse zijdemarkt. Oorspronkelijk was dit een reeks straten tussen de Plaza Nueva en Plaza Bib-Rambla, vol met Arabische zijdekraampjes, specerijen en andere waardevolle goederen. Tegenwoordig is het enige overgebleven deel van de bazaar de Calle Alcaicería. Het is een gebied met een rijke geschiedenis en lokale cultuur lokaal, waar nog steeds interessante, exotische dingen te kopen zijn. Denk aan traditionele geschilderd keramiek, ingelegd hout en gebrandschilderde lampen. De bazaar van Granada is verder erg toeristisch en het smalle straatjes bestaat vooral uit kleine souvenir- en stoffenwinkels.

'Alcaicería'

De naam Alcaicería heeft een Romeinse oorsprong, aangezien in het Arabisch al-Kaysar-ia betekent "De plaats van Caesar". Dit om de Byzantijnse keizer Justinianus te bedanken, nadat hij de Arabieren het exclusieve recht voor de fabricage en verkoop van zijde had gegeven in de zesde eeuw. De originele Alcaicería werd gebouwd in de 15e eeuw. Helaas werd deze verwoest door een brand in de 19e eeuw. De huidige replica was minder dan de helft van de grootte van het origineel, en was tevens een goedkopere, moderne versie van deze Moorse stijl, het neo-Moors.

la alcaiceria markt bazaar granadaDe arabische Markt in Granada
la alcaiceria markt bazaar granadaDe arabische Markt in Granada

Locatie La Alcaicería markt en bazaar Granada

Vlakbij de markt liggen ook:

granada markt spanje
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."