Spanje / Granada / Markt

La Alcaiceria Granada

La Alcaiceria Granada

Alles over de Alcaicería markt, oftewel de bazaar in het centrum van Granada. De overdekte markt voor uw souvenirs vlakbij het plein Plaza de Bib-Rambla.

La Alcaicería markt (bazaar) Granada bezoeken

Informatie bezoeken La Alcaicería markt Granada

Adres: Calle Alcaicería, 1 Granada
Tickets: De Alcaicería markt is gratis te bezoeken
Openingstijden:
  • Dagelijks van 10 tot 21 uur.
  • Tijdens de maanden juni en juli gesloten op zondag vanaf 15 uur.
  • Gesloten op zondag van 6 januari - 19 maart.
Website: http://alcaiceria.com
Bijzonderheden: Pas op, het drukke en smalle straatje is populair bij zakkenrollers.

Alcaicería markt Granada

De Alcaicería markt is de Grote Bazaar van Granada en de oorspronkelijke Moorse zijdemarkt. Oorspronkelijk was dit een reeks straten tussen de Plaza Nueva en Plaza Bib-Rambla, vol met Arabische zijdekraampjes, specerijen en andere waardevolle goederen. Tegenwoordig is het enige overgebleven deel van de bazaar de Calle Alcaicería. Het is een gebied met een rijke geschiedenis en lokale cultuur lokaal, waar nog steeds interessante, exotische dingen te kopen zijn. Denk aan traditionele geschilderd keramiek, ingelegd hout en gebrandschilderde lampen. De bazaar van Granada is verder erg toeristisch en het smalle straatjes bestaat vooral uit kleine souvenir- en stoffenwinkels.

'Alcaicería'

De naam Alcaicería heeft een Romeinse oorsprong, aangezien in het Arabisch al-Kaysar-ia betekent "De plaats van Caesar". Dit om de Byzantijnse keizer Justinianus te bedanken, nadat hij de Arabieren het exclusieve recht voor de fabricage en verkoop van zijde had gegeven in de zesde eeuw.

De originele Alcaicería werd gebouwd in de 15e eeuw. Helaas werd deze verwoest door een brand in de 19e eeuw. De huidige replica was minder dan de helft van de grootte van het origineel, en was tevens een goedkopere, moderne versie van deze Moorse stijl, het neo-Moors.

la alcaiceria markt bazaar granadaDe arabische Markt in Granada (iStock.com/Mikosch)

Lokatie La Alcaicería markt en bazaar Granada

Vlakbij de markt liggen ook:

Plaza Bib-rambla Granada
Kathedraal van Granada
El Albaícin Granada wijk
Plaza Nueva Granada

Plaza de Bib-Rambla

Kathedraal
Albayzin wijk
Plaza Nueva
granada markt spanje