Spanje / Granada / Sierra Nevada

Sierra Nevada Spanje

Hooggebergte en natuurgebied vlakbij Granada bezoeken

Sierra Nevada Granada

De Sierra Nevada bij Granada bezoeken? Lees alles over de bergen en het nationale park van de Sierra Nevada bij Granada in Spanje.

Sierra Nevada berggebied bij Granada

De Sierra Nevada is het hooggebergte dat vlakbij de stad Granada ligt. Sierra Nevada betekent in het Spaans 'besneeuwde bergketen' en u kunt vanuit Granada de besneeuwde bergtoppen in de verre omgeving zien liggen. Na de Alpen is dit de hoogste bergketen van Europa, met in totaal 16 bergtoppen van boven de 3000 meter hoogte. Deze bergen zijn meer dan 6 miljoen jaar geleden ontstaan door tektonische bewegingen en de hoogste berg is de Mulhacén (3482 m). Door de zuidelijke ligging en vele zonuren is de Sierra Nevada een ideaal gebied om een zonnige vakantie in te bergen van Spanje te beleven.

sierra nevada spanjeCapileira in die Alpujarras
sierra nevadaSkiën Pradollano

Sierra Nevada, skigebied in Spanje

Voor Spanjaarden is de Sierra Nevada dan ook een belangrijk skigebied. Populaire plaatsen als uitvalsbasis voor het skiën zijn de gemeente Monachil en de gemeentes Pradollano en Borreguiles in het skigebied Solynieve met 85 kilometer aan pistes. U vindt hier de sneeuw tussen december en april.

Nadat de lente is aangebroken ontdooit het landschap en ontstaat een oase van groen met kleurrijke bloemen. Van mei tot en met oktober is de Sierra Nevada dan ideaal geschikt om te wandelen vanwege de combinatie van het mooie landschap en de milde temperatuur van het hooggebergte. Een belangrijk onderdeel van de Sierra Nevada is dan ook het nationaal park; in dit park treft u bijzondere fauna zoals de berggeiten, everzwijnen, dassen, gieren en koningsarenden. Hier kunt u meer dan 60 soorten vogels aantreffen en is een enorme diversiteit in vegetatie (meer dan 2100 soorten planten) door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen.

Wanneer u de Sierra Nevada wilt bezoeken vanuit Granada is het handig om over een eigen (huur)auto te beschikken. Geen auto? Boek dan hier een georganiseerde dagtocht vanuit Granada naar La Alpujarra in de Sierra Nevada. Andersom kunt u vanuit uw vakantie in de Sierra Nevada eenvoudig een dagtocht ondernemen naar Granada.

Locatie Sierra Nevada bij Granada Spanje

Meer hoogtepunten in Granada:

sierra nevada granada
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."