Spanje / Granada / Sierra Nevada

Sierra Nevada Spanje

Hooggebergte en natuurgebied vlakbij Granada bezoeken

Sierra Nevada Granada

Sierra Nevada Granada: Alles over dit gebergte op Spaansesteden.nl. Lees meer over het bezoeken van nationaal park en de bergen van Sierra Nevada nabij de Spaanse stad Granada in Andalusië.

Sierra Nevada berggebied bij Granada

De Sierra Nevada is het hooggebergte dat vlakbij de stad Granada ligt. Sierra Nevada betekent in het Spaans 'besneeuwde bergketen' en u kunt vanuit Granada de besneeuwde bergtoppen in de verre omgeving zien liggen. Na de Alpen is dit de hoogste bergketen van Europa, met in totaal 16 bergtoppen van boven de 3000 meter hoogte. Deze bergen zijn meer dan 6 miljoen jaar geleden ontstaan door tektonische bewegingen en de hoogste berg is de Mulhacén (3482 m). Door de zuidelijke ligging en vele zonuren is de Sierra Nevada een ideaal gebied om een zonnige vakantie in te bergen van Spanje te beleven.

Sierra Nevada & skiën

Voor Spanjaarden is de Sierra Nevada dan ook een belangrijk skigebied. Populaire plaatsen als uitvalsbasis voor het skiën zijn de gemeente Monachil en de gemeentes Pradollano en Borreguiles in het skigebied Solynieve met 85 kilometer aan pistes. U vindt hier de sneeuw tussen december en april.

Nadat de lente is aangebroken ontdooit het landschap en ontstaat een oase van groen met kleurrijke bloemen. Van mei tot en met oktober is de Sierra Nevada dan ideaal geschikt om te wandelen vanwege de combinatie van het mooie landschap en de milde temperatuur van het hooggebergte. Een belangrijk onderdeel van de Sierra Nevada is dan ook het nationaal park; in dit park treft u bijzondere fauna zoals de berggeiten, everzwijnen, dassen, gieren en koningsarenden. Hier kunt u meer dan 60 soorten vogels aantreffen en is een enorme diversiteit in vegetatie (meer dan 2100 soorten planten) door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen.

Wanneer u de Sierra Nevada wilt bezoeken vanuit Granada is het handig om over een eigen (huur)auto te beschikken. Geen auto? Boek dan hier een georganiseerde 4wd safari dagtocht naar de Sierra Nevada vanuit Granada. Andersom kunt u vanuit uw vakantie in de Sierra Nevada eenvoudig een dagtocht ondernemen naar Granada.

sierra nevada spanjeCapileira in die Alpujarras
sierra nevadaSkiën Pradollano

Locatie Sierra Nevada bij Granada Spanje

Meer highlights in Granada:

Sacromonte wijk in Granada
El Albaícin Granada wijk
Alhambra en Generalife Granada
Kathedraal van Granada

Sacromonte

El Albaicin wijk
Alhambra paleis
Kathedraal
sierra nevada granada
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
13 januari 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."