Spanje / Sevilla

Stedentrip Sevilla Spanje

Alle tips voor uw citytrip of vakantie Sevilla (Andalusië)

Sevilla stedentrip

Alle tips over Sevilla bezoeken met een stedentrip Andalusië; musea, tickets, vervoer, bezienswaardigheden, hotels, top 10, activiteiten van Sevilla vindt u hier. Wat te doen in tiidens uw vakantie Sevilla Spanje?

Sevilla bezoeken? - stedentrip in Andalusië

Welkom op de online reisgids van Sevilla! De toeristische trekpleister Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio en provincie Andalusië en heeft ongeveer 700.000 inwoners, waarmee Sevilla de vierde stad van Spanje is. Op het cultureel, politiek, economisch en artistiek gebied is Sevilla de belangrijkste Zuid-Spaanse stad. Zo heeft Sevilla het grootste historische centrum van Europa. In dit historische stadscentrum van Sevilla liggen vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, zoals het koninklijk paleis Alcázar, de kathedraal van Sevilla met de Giralda-toren en de Torre del Oro aan de rivier.

Deze beeldschone stad ligt aan de Guadalquivir rivier en Sevilla wordt vanwege de vele historische hoogtepunten door veel mensen gezien als de mooiste stad van zowel Andalusië als Spanje. Niet zo gek met alle Arabische invloeden, de smalle dwaalstraatjes, parken en het grote historische centrum (Barrio Santa Cruz). De Barrio de Triana, een volkswijk van Sevilla, wordt gezien als de geboorteplaats van flamenco, de typische Spaanse dans en muziek.

Sevilla is beroemd vanwege de Mudejar-architectuur; een mix van de Islamitische en Katholieke bouwstijlen. Na de overwinning van de Katholieken op de Moren, welke ruim 500 jaar over Sevilla heersten, lieten zij vele prachtige bouwwerken intact zoals het Alcazar paleis. Soms gaven ze er wel hun eigen Katholieke draai aan, zoals bij de kathedraal met de Giralda.

sevillaAlcazar paleis in Sevilla
sevilla spanjeUitzicht op Sevilla vanaf Metropol Parasol

U heeft geluk wanneer u Sevilla bezoekt tijdens de Semana Santa, de Heilige week voor Pasen of met de Feria de Abril, de feestweek. Tijdens deze evenementen ervaart u volop de tradities van de Sevillianen. De inwoners van Sevilla hebben hun eigen typische niet-officiële dialect, het sevillanos genaamd. Zelfs voor andere Spanjaarden zijn de inwoners van Sevilla niet altijd makkelijk te verstaan.

Sevilla heeft van alles te bieden tijdens uw stedentrip. Geniet van de schitterende bezienswaardigheden van Sevilla, het warme weer, de heerlijke tapas, lange nachten, eeuwenoude cultuur, temperament en de flamenco. Sevilla is een stad waar u al snel drie dagen voor uit moet trekken om al deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Daarnaast is het voor een langer verblijf de ideale stad voor excursies naar hoogtepunten van Andalusië.

Bekijk de Top 10 Sevilla

Populair tijdens uw citytrip Sevilla

Alcazar Sevilla

Alcazar paleis Sevilla

Het 'Real Alcazar de Sevilla' is de nummer 1 bezienswaardigheid van Sevilla. Het Alcazar is het koninklijke paleis van Sevilla. Lees hoe u dit paleis kunt bezoeken.

Plaza de España

Plaza de España

Het overweldigende Plaza de España is het bekendste plein van Sevilla. In het Maria-Luisa Park werden voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling diverse gebouwen ontworpen.

Hoeveel dagen vakantie in Sevilla?

Wanneer u Sevilla wilt bezoeken met een stedentrip dan is het raadzaam minstens twee volle dagen uit te trekken om de stad in Spanje te bezoeken. De eerste dag van uw reis zult u kunnen doorbrengen met het bezoeken van de twee absolute hoogtepunten van Sevilla Spanje, namelijk het Real Alcazar de Sevilla (het koninklijke paleis) en de indrukwekkende kathedraal van Sevilla met de aangrenzende La Giralda toren. Vanwege de drukte en wachttijden bij deze bezienswaardigheden zult u al de nodige tijd kwijt zijn om deze twee topattracties te bezoeken. De eerste dag kunt u dan verder besteden aan het verkennen van het Santa Cruz district, het historische centrum van Sevilla met zijn sfeervolle smalle straatjes en leuke restaurants.

Uw tweede dag van uw stedentrip Sevilla kunt u dan besteden aan een flinke stadswandeling. Start deze wandeling bij het imposante plein Plaza de España, absoluut een must see van Sevilla. Deze Plaza de España ligt in het stadspark Parque Maria Luisa, welke u vervolgens kunt ontdekken. Vervolgens loopt u via mooie gebouwen zoals de tabaksfabriek en het San Telmo paleis door naar de Torre del Oro, de gouden toren aan de Guadalquivir en wandelt u door naar de Plaza de Toros, de arena voor stierenvechten. Vervolgens kunt u een kort bezoek brengen aan andere hoogtepunten zoals de houten constructie van Metropol Parasol en het bezoeken van de Iglesia del Salvador, de grootste kerk na de kathedraal. In de avond sluit u uw Sevilla vakantie af met het bezoeken van de wijk Triana aan de overkant van de Guadalquivir. Triana is een van de meest authentieke wijken van Sevilla Spanje, een ideale plek om uit eten te gaan of voor het bezoeken van een flamencoshow. Zo heeft u tijdens twee dagen vakantie de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla gezien.

Het weer tijdens uw stedentrip Sevilla Spanje

Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg hete zomers. De temperaturen in Andalusië stijgen met regelmaat boven de 40 graden Celsius en de winters zijn over het algemeen erg mild. Op de heetste dagen van het jaar zijn de straten van Sevilla op de heetste uren van de dag vrijwel leeg. De lokale bevolking houdt dan siësta en toeristen liggen kilometers verderop aan het strand of zwembad. In de maanden september en oktober kunnen er met regelmaat onweerswolken zich boven de stad pakken, maar deze worden meestal gevolgd door zonneschijn. De ideale tijd om Sevilla te bezoeken is in het voorjaar. Dan fleurt Sevilla op door de bloesem van jasmijn en sinaasappelbomen.

Weer jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 16 17 20 22 27 32 36 37 32 26 20 16
gem. minimum (°C) 6 7 8 10 13 16 21 21 18 13 9 6
dagen met neerslag 15 12 10 9 5 2 0 1 3 10 11 14
zonuren per dag 5 6 7 8 10 11 12 11 9 7 5 5

Waar ligt Sevilla in Spanje en Andalusië?

Sevilla ligt in Andalusië op slecht 90 km van Jerez de la Frontera, 122 km van Cadiz, 141 km van Córdoba en Malaga ligt op 205 km afstand.

sevilla stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."