Spanje / Sevilla

Sevilla & bezienswaardigheden

Alle tips voor een stedentrip Sevilla Spanje

Sevilla Spanje

Alle tips over Sevilla bezoeken met een stedentrip Andalusië; musea, tickets, vervoer, bezienswaardigheden, hotels, top 10, activiteiten van Sevilla vindt u hier. Wat te doen in de Sevilla Spanje?

Sevilla bezoeken? - stedentrip in Andalusië

Welkom op de online reisgids van Sevilla! De toeristische trekpleister Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio en provincie Andalusië en heeft ongeveer 700.000 inwoners, waarmee Sevilla de vierde stad van Spanje is. Op het cultureel, politiek, economisch en artistiek gebied is Sevilla de belangrijkste Zuid-Spaanse stad. Zo heeft Sevilla het grootste historische centrum van Europa. In dit historische stadscentrum van Sevilla liggen vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, zoals het koninklijk paleis Alcázar, de kathedraal van Sevilla met de Giralda-toren en de Torre del Oro aan de rivier.

alcazar paleisAlcazar paleis in Sevilla (stock.adobe.com/Srdjan)Deze beeldschone stad ligt aan de Guadalquivir rivier en Sevilla wordt vanwege de vele historische hoogtepunten door veel mensen gezien als de mooiste stad van zowel Andalusië als Spanje. Niet zo gek met alle Arabische invloeden, de smalle dwaalstraatjes, parken en het grote historische centrum (Barrio Santa Cruz). De Barrio de Triana, een volkswijk van Sevilla, wordt gezien als de geboorteplaats van flamenco, de typische Spaanse dans en muziek.

Sevilla is beroemd vanwege de Mudejar-architectuur; een mix van de Islamitische en Katholieke bouwstijlen. Na de overwinning van de Katholieken op de Moren, welke ruim 500 jaar over Sevilla heersten, lieten zij vele prachtige bouwwerken intact zoals het Alcazar paleis. Soms gaven ze er wel hun eigen Katholieke draai aan, zoals bij de kathedraal met de Giralda.

U heeft geluk wanneer u Sevilla bezoekt tijdens de Semana Santa, de Heilige week voor Pasen of met de Feria de Abril, de feestweek. Tijdens deze evenementen ervaart u volop de tradities van de Sevillianen. De inwoners van Sevilla hebben hun eigen typische niet-officiële dialect, het sevillanos genaamd. Zelfs voor andere Spanjaarden zijn de inwoners van Sevilla niet altijd makkelijk te verstaan.

Bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip Sevilla?

Sevilla heeft van alles te bieden tijdens uw stedentrip. Geniet van de schitterende bezienswaardigheden van Sevilla, het warme weer, de heerlijke tapas, lange nachten, eeuwenoude cultuur, temperament en de flamenco. Sevilla is een stad waar u al snel drie dagen voor uit moet trekken om al deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. Daarnaast is het voor een langer verblijf de ideale stad voor excursies naar hoogtepunten van Andalusië. Wilt u met het vliegtuig naar Sevilla? Met Transavia kunt al vanaf €49,- een stedentrip boeken naar Sevilla.

Klik voor de top 10 bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla bezienswaardigheden in 10 foto's

Koninklijk paleis van SevillaPatio van het Real Alcazar, het koninklijke paleis in Sevilla en absolute nummer 1 bezienswaardigheid van de stad (iStock.com/555DIGIT)
kathedraal Sevilla Giralda torenDe Giraldatoren van de kathedraal (iStock.com/KavalenkavaVolha)
Metropol ParasolDe constructie van Metropol Parasol bij nacht (iStock.com/Ste_Roagna)
Plaza de Espana SevillaHet plein van Plaza de España (stock.adobe.com/Delphotostock)
Barrio de Santa CruzDe gezelige oude wijk van Barrio de Santa Cruz met uitzicht op de Giralda toren van de kathedraal (iStock.com/donvictorio)
plaza de toros sevillaArena van Plaza de Toros de Sevilla (iStock.com/neirfy)
Monasterio de Santa Maria de las CuevasHet voormalige La Cartuja klooster en keramiekfabriek (iStock.com/neirfy)
Barrio de Triana wijkDe kleurijke gevels van de boulevard van de Trianawijk (iStock.com/LucVi)
Torre del Oro SevillaDe Torre del Oro aan de rivier Guidalquivir
San Telmo paleis in SevillaDe façade van het San Telmo paleis in Sevilla (stock.adobe.com/joserpizarro)

Het weer in Sevilla & Spanje

Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg hete zomers. De temperaturen in Andalusië stijgen met regelmaat boven de 40 graden Celsius en de winters zijn over het algemeen erg mild. Op de heetste dagen van het jaar zijn de straten van Sevilla op de heetste uren van de dag vrijwel leeg. De lokale bevolking houdt dan siësta en toeristen liggen kilometers verderop aan het strand of zwembad.

In de maanden september en oktober kunnen er met regelmaat onweerswolken zich boven de stad pakken, maar deze worden meestal gevolgd door zonneschijn. De ideale tijd om Sevilla te bezoeken is in het voorjaar. Dan fleurt Sevilla op door de bloesem van jasmijn en sinaasappelbomen.

Weer jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 16 17 20 22 27 32 36 37 32 26 20 16
gem. minimum (°C) 6 7 8 10 13 16 20 21 18 13 9 6
dagen met neerslag 15 13 10 9 5 2 0 1 3 10 12 14
zonuren per dag 5 6 7 8 10 11 12 11 9 7 5 5

Waar ligt Sevilla in Spanje en Andalusië?

Sevilla ligt in Andalusië op slecht 90 km van Jerez de la Frontera, 122 km van Cadiz, 141 km van Córdoba en Malaga ligt op 205 km afstand.

sevilla bezienswaardigheden bezoeken