Spanje / Sevilla / Kathedraal & Giralda

Kathedraal van Sevilla & La Giralda

De kathedraal en Giralda toren in Sevilla bezoeken?

Kathedraal Sevilla

Alles over de kathedraal van Sevilla en Giralda zoals openingstijden en tickets voor de Catedral de Santa María de la Sede en Giralda in Sevilla.

Catedral de Sevilla en La Giralda bezoeken & tickets

Info Kathedraal Sevilla - La Giralda

Adres Av. de la Constitución, Sevilla
Metro Metrohalte 'Puerta de Jerez'
Tickets
 • Tickets, vanaf € 16,37 (Let op: Vanwege de lange wachtrijen bij de kathedraal is het aanbevolen vooraf 'fast track' tickets te reserveren)
 • Studenten tot 25 en 65+ € 8,75 en 0 - 15 jaar gratis entree
 • Wilt u een rondleiding met gids (engels)? Vanaf € 28 boekt u deze rondleiding (of via GetYourGuide.com) door de kathedraal of nog gunstiger, vanaf € 51 boekt u deze rondleiding incl. een bezoek aan het Real Alcazar
 • Tip: Wilt u ook het Alcazar paleis bezoeken? Dan is deze voordelige Sevilla Super Combi voor u zeer interessant.
1. Tickets Kathedraal

2. Kathedraal + Alcazar

Tijden
 • Maandag t/m zaterdag: 10:45 uur - 17.00 uur
 • Zondag: 14.30 uur - 18:00 uur
 • Afwijkende tijden kathedraal bij speciale diensten en evenementen

Catedral de Santa María de la Sede

De kathedraal van Sevilla heet officieel "Catedral de Santa María de la Sede" en is na de Sint-Pietersbasiliek uit Rome en de St. Paul´s Cathedral in Londen de grootste kerk ter wereld. Het is daarmee de grootste Gotische kathedraal ter wereld. De kathedraal van het aartsbisdom Sevilla is gebouwd op de plaats waar eerst een Moorse moskee van de Almohaden stond. Deze moskee werd in 1248 veroverd op de Moren en in gebruik genomen als kathedraal. In de 13e eeuw werd deze moskee afgebroken op de 'Patio de los Naranjos' (de sinaasappelhof) en de Giralda-toren na. In 1403 begon de bouw van de kathedraal en in 1507 werd de kathedraal uiteindelijk ingewijd. De kathedraal van Sevilla is gebouwd in een vijfbeukige kruiskerk-vorm met kapellen. De kathedraal is van binnen 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog en is tegenwoordig onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

kathedraal Sevilla Giralda torenInterieur van de kathedraal

Bezienswaardigheden in kathedraal van Sevilla

Enkele belangrijke bezienswaardigheden tijdens de tour in de kathedraal van Sevilla zijn:

 • De kapel met het grafmonument ter ere van Cristóbal Colón (Columbus). Zijn stoffelijk overschot is in 1898 van Cuba naar Sevilla overgeplaatst en bevindt zich nu in dit praalgraf met een bronzen kist die gedragen wordt door vier figuren die symbool staan voor de koninkrijken van Castilië, León, Aragón en Navarra.
 • De Koninklijke kapel (Capilla Real), gewijd aan koning Ferdinand III van Castilië. Deze koning veroverde Sevilla in 1248 terug op de Moren.
 • In de kathedraal zijn veel schilderwerken te bewonderen van o.a. Murillo, Goya, Pedro de Campaña en Luis de Vargas
 • De schatkamer.

Giralda, de oude toren van de kathedraal

De minaret van de kathedraal, La Giralda, is de toren van de moskee die werd behouden na de afbraak van de moskee, toen deze werd vervangen door een kathedraal. De 104 meter hoge Giralda toren is tijdens uw bezoek te beklimmen voor een mooi uitzicht over het centrum van de stad. U gaat niet naar boven met een trap, maar met een hellende gang, waarover vroeger paarden naar boven konden lopen. Boven op de Giralda toren staat een vier meter hoog bronzen beeld. Dit beeld stelt het geloof voor, bijgenaamd de Giraldillo. Het beeld draait mee met de wind en heeft de toren zijn bijnaam gegeven (Giralda = windvaan)

Een bezoek aan de kathedraal van Sevilla en de Giralda is indrukwekkend en mag tijdens uw stedentrip in Sevilla zeker niet ontbreken. Hou echter rekening met lange wachttijden in het hoogseizoen. Wilt u dit voorkomen? Reserveer dan vooraf 'skip the line' tickets.

kathedraal Sevilla Giralda torenDe Giraldatoren van de kathedraal
kathedraal Sevilla Giralda torenAltaar van de kathedraal

Locatie kathedraal Sevilla en La Giralda toren

Vlakbij de kathedraal & Giralda liggen:

FAQ Kathedraal van Sevilla bezoeken

Moet je tickets kopen voor de kathedraal?

Ja, u moet bij de kassa van de kathedraal tickets kopen. Vanwege de lange wachtrijen raden we u echter aan online deze tickets te reserveren.

Hoe boek ik een rondleiding met gids?

Een populaire activiteit is een rondleiding met een gids. Dit is dé manier waarop u meer te weten komt over de geschiedenis en vele details van de kathedraal. Lees meer over de beste tours in de kathedraal. U heeft hierbij ook de mogelijkheid tours te boeken waarbij u ook een combinatie maakt met het Alcazar paleis.

Hoe bezoek ik de Giralda toren?

Bij de kathedraal ligt La Giralda, de Moorse toren van de kathedraal. Uw toegangsticket is inclusief het beklimmen van de Giralda toren.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Sevilla?

Behalve de kathedraal zijn er in Sevilla nog vele andere bezienswaardigheden. Bekijk hier de top 10 Sevilla bezienswaardigheden, zoals het Alcazar Reales en de Plaza de España.

sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."