Spanje / Sevilla / Casa de Pilatos

Casa de Pilatos Sevilla

Sevilla Casa de Pilatos

Casa de Pilatos in Sevilla bezoeken? Alle informatie over dit 16e eeuwse paleis aan Plaza de Pilatos, een bezienswaardigheid in Sevilla en Andalusië.

Casa de Pilatos Sevilla bezoeken

Info bezoeken Casa de Pilatos Sevilla

Adres Pl. de Pilatos, 1 Sevilla
Tickets
  • Hele casa bezoeken: 12 € (inclusief audioguide)
  • Alleen de begane grond: 10 €
Openingstijden Dagelijks geopend:
Winter (november t/m maart): 9 tot 18 uur
Zomer (april t/m oktober): 9 tot 19 uur
Website www.fundacionmedinaceli.org

Paleis aan Plaza de Pilatos

Aan het plein 'Plaza de Pilatos' in de wijk Santa Cruz van Sevilla staat het paleis Casa de Pilatos. Het Casa de Pilatos is gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Don Pedro Enriquez en later door zijn zoon Fadrique Enriques de Ribera. Na het Alcazar is dit het mooiste paleis van Sevilla en een van de best bewaarde gebouwen uit de 16e eeuw. De naam "Huis van Pilatos" is vernoemd naar het huis van Poncius Pilatus, welke is geprobeerd na te bouwen en door wie Fadrique Enriques de Ribera werd geinspireerd tijdens zijn pelgrimstocht naar Jeruzalem.

Bouwstijlen Casa de Pilatos

Bij de bouw van dit paleis zijn verschillende stijlen gecombineerd zoals de Gotische, Mudejar en Italiaanse Renaissance stijl. De Casa de Pilatos heeft een mooi gedocereerde binnenplaats (patio) met een waterput en fontein. Als u door de bogen van de patio wandelt ziet u 24 borstbeelden van Romeinse keizers en enkele Griekse goden. Daarnaast heeft het paleis veel marmeren zuilen en vloeren, lange gangen, plafondschilderingen, grote houten deuren, mudéjar tegels (Azulejos), kapelletjes en vooral een schitterende kleurrijke paleistuin in Italiaanse stijl.

Tegenwoordig wordt dit paleis nog steeds gedeeltelijk bewoond en is het verblijf van de 18e hertogin van Medinacelli en haar familie. Bezoek dit paleis Casa de Pilatos en krijg een beeld hoe de aristrocraten vroeger woonden.

Casa de PilatosPatio van Casa de Pilatos
Casa de PilatosTuinen van Casa de Pilatos

Locatie Casa de Pilatos in Sevilla

Vlakbij Casa de Pilatos liggen ook:

sevilla huis van pilatos
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."