Spanje / Sevilla / Klooster

Monasterio La Cartuja Sevilla

Klooster van Santa Maria de las Cuevas in Sevilla

Sevilla

Monasterio La Cartuja Sevilla: Alles over het bezoeken van Monasterio de Santa Maria de las Cuevas, oftewel het voormalige La Cartuja klooster en keramiekfabriek in Sevilla; openingstijden en bezoekinfo van dit bijzondere klooster.

La Cartuja klooster in Sevilla

Info bezoeken La Cartuja klooster Sevilla

Adres Calle Américo Vespucio 2 Sevilla
Bus Bus C1 of C2
Entree 1,80 euro entree voor het gebouw (3 euro inclusief expositie)
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zaterdag 11.00 - 21.00 uur
  • Zon- en sommige feestdagen 10.00 - 15.30 uur

Monasterio de Santa Maria de las Cuevas

Het ‘La Cartuja klooster’ in Sevilla, ook wel het ‘Monasterio de Santa Maria de las Cuevas’ is oorspronkelijk een 15e eeuws klooster van de orde van de Kartuizermonniken. Nadat het klooster in 1836 werd verlaten door de monniken, werd het gebouw in Sevilla omgebouwd tot een keramiekfabriek. De typische schoorstenen zijn kenmerkend voor de keramiekfabriek. Het mooie keramiek draagt tegenwoordig de naam ‘La Cartuja de Sevilla’.

Christopher Columbus zou enige tijd in het klooster ‘La Cartuja’ verbleven hebben ter voorbereiding op zijn wereldreizen en de monniken met taken ondersteund hebben.

CAAC & La Cartuja klooster

In het kader van de Expo ’92 werd het klooster flink gerestaureerd en diende het als hoofdgebouw van deze wereldtentoonstelling. Tegenwoordig is het monument in handen van het CAAC, oftewel het Andalusische centrum voor hedendaagse kunst. Via diverse exposities wordt nu modern kunst vertoond.

Hoogtepunten tijdens het kloosterbezoek zijn o.a. de Casa Prioral, waar een tentoonstelling over het klooster door de eeuwen heen is te zien. Maar ook de kapel en de kapittelzaal (met grafkelder) mogen tijdens uw bezoek niet ontbreken. Tijdens uw vakantie Sevilla is dit een mooie bezienswaardigheid om het drukke centrum te ontlopen (Tip: huur fietsen en verken dit klooster samen met de rest van het Expo'92 terrein).

Monasterio de Santa Maria de las CuevasHet voormalige La Cartuja klooster en keramiekfabriek
la cartuja sevillaHedendaagse kunst in het CAAC museum

Locatie Monasterio de Santa Maria de las Cuevas Sevilla

Meer hoogtepunten in Sevilla:

sevilla klooster bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."