Spanje / Sevilla / Torre del Oro

Torre del Oro Sevilla

De 'Toren van het Goud' in Sevilla

Torre del Oro Sevilla

De Torre del Oro in Sevilla: Alles info over de 'toren van het goud' en Museo Naval aan de Guadalquivir in Sevilla.

Torre del Oro in Sevilla bezoeken

Info Torre del Oro Sevilla & Museo Naval

Adres Paseo de Cristóbal Colón, Sevilla
Metro Halte 'Puerta de Jerez'
Tickets
  • Standaard ticket 3 €
  • Studenten, kinderen 6 - 14 jaar, 65+: 1,5 €
  • Gratis entree tot 6 jaar
Openingstijden
  • Maandag - vrijdag: 9.30 - 18.45 uur
  • Zaterdag en zondag: 10.30 - 18.45 uur
  • Op meeste feestdagen gesloten

Torre del Oro, de toren van het goud

De Torre del Oro is de "Toren van het Goud" in Sevilla. De 36 meter hoge toren is door de Almohaden gebouwd in de 12e eeuw en maakte vroeger deel uit van de Moorse stadswal, welke ter verdediging liep tussen het Alcázar paleis en de rest van de stad Sevilla. De toren had destijds als doel om de scheepvaart in de Guadalquivir te controleren. Vanaf de massieve toren liep een zware ketting onder water naar de overkant om vijandige schepen te verhinderen de rivier op te varen.

De Torre del Oro ligt aan de rivier Guadalquivir en vlakbij de Plaza de Toros. De naam "Gouden" toren komt vanwege de bloeiperiode van Andalusië tijdens de periode van de Latijns-Amerikaanse koloniën. Wanneer schepen via de rivier Sevilla binnen kwamen, konden zij hun lading (goud) hier lossen. Naast een opslagplaats is het middelste gedeelte een (adellijke) gevangenis. Een andere reden voor de naam zou zijn dat vroeger de aanblik van het tweede gedeelte verguld leek en in de rivier een gouden glans schitterde. Pas in 1760 is het laatste kleine torentje op de top toegevoegd.

Museo Naval de Sevilla

Tegenwoordig zit op de bovenste etage van de Torre del Oro het maritiem museum (Museo Naval de Sevilla). Het Museo Naval is een klein museum en vertoont o.a. antieke scheepvaart-instrumenten, maquettes en zeeroutekaarten. Naast het bezoeken van dit maritiem museum kunt u hier uiteraard ook genieten van een mooi uitzicht over de Gualdaquivir.

Torre del Oro SevillaDe 'Toren van het Goud' in Sevilla
Torre del Oro SevillaTorre del Oro ligt aan de Guadalquivir

Locatie Torre del Oro in Sevilla

Vlakbij de toren van het goud liggen:

sevilla toren van het goud
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."