Spanje / Sevilla / Torre del Oro

Torre del Oro Sevilla

Torre del Oro Sevilla

De Torre del Oro in Sevilla: Alles over de toren van het goud en museo naval; Openingstijden, tickets en bezoekinfo van deze gouden toren aan de Guadalquivir in het Spaanse Sevilla.

Torre del Oro in Sevilla bezoeken

Info bezoeken Torre del Oro Sevilla & Museo Naval

Adres Paseo de Cristóbal Colón, Sevilla
Metro Halte 'Puerta de Jerez'
Tickets
  • Standaard ticket 3 €
  • Studenten, kinderen 6 - 14 jaar, 65+: 1,5 €
  • Gratis entree tot 6 jaar
Openingstijden
  • Maandag - vrijdag: 9.30 - 19.00 uur
  • Zaterdag en zondag: 10.30 - 19.00 uur
  • Op meeste feestdagen gesloten

Torre del Oro, de toren van het goud

De Torre del Oro is de "Toren van het Goud" in Sevilla. De 36 meter hoge toren is door de Almohaden gebouwd in de 12e eeuw en maakte vroeger deel uit van de Moorse stadswal, welke ter verdediging liep tussen het Alcázar paleis en de rest van de stad Sevilla. De toren had destijds als doel om de scheepvaart in de Guadalquivir te controleren. Vanaf de massieve toren liep een zware ketting onder water naar de overkant om vijandige schepen te verhinderen de rivier op te varen.

De Torre del Oro ligt aan de rivier Guadalquivir en vlakbij de Plaza de Toros. De naam "Gouden" toren komt vanwege de bloeiperiode van Andalusië tijdens de periode van de Latijns-Amerikaanse koloniën. Wanneer schepen via de rivier Sevilla binnen kwamen, konden zij hun lading (goud) hier lossen. Naast een opslagplaats is het middelste gedeelte een (adellijke) gevangenis. Een andere reden voor de naam zou zijn dat vroeger de aanblik van het tweede gedeelte verguld leek en in de rivier een gouden glans schitterde. Pas in 1760 is het laatste kleine torentje op de top toegevoegd.

Museo Naval de Sevilla

Tegenwoordig zit op de bovenste etage van de Torre del Oro het maritiem museum (Museo Naval de Sevilla). Het Museo Naval is een klein museum en vertoont o.a. antieke scheepvaart-instrumenten, maquettes en zeeroutekaarten. Naast het bezoeken van dit maritiem museum kunt u hier uiteraard ook genieten van een mooi uitzicht over de Gualdaquivir.

Torre del Oro Sevilla
Torre del Oro SevillaTorre del Oro ligt aan de Guadalquivir (stock.adobe.com/SeanPavonePhoto)

Lokatie Torre del Oro Sevilla

Vlakbij de toren van het goud liggen:

Plaza de toros stierenvechten Sevilla
Alcazar paleis Sevilla
Barrio de Santa Cruz Sevilla
Triana wijk Sevilla

Plaza de Toros

Alcazar paleis
Santa Cruz wijk
Triana wijk
sevilla bezienswaardigheden