Spanje / Sevilla / Park Maria Luisa

Parque de María Luisa Sevilla

Het Maria Luisa-park in Sevilla bezoeken

arque de María Luisa Sevilla

Alles over het Parque María Luisa park Sevilla op Spaansesteden.nl. Lees meer over dit groene parque de María Luisa in de Spaanse stad Sevilla in Andalusië.

Parque de María Luisa Sevilla

Info María Luisa park Sevilla bezoeken

Adres Av. de María Luisa in Sevilla
Metro Halte Prado de San Sebastian (metrolijn 1)
Openingstijden Dagelijks van 8:00 - 22:00 uur is het park gratis te bezoeken

Het Maria Luisa park is het bekendste park van Sevilla (officieel het Parque de María Luisa). Oorspronkelijk was dit park onderdeel van de tuinen van het San Telmo paleis, maar in 1893 werden de tuinen aan de stad Sevilla gedoneerd met als doel om een groot openbaar park te maken.

Parque de María Luisa & Plaza de España

Het Parque de María Luisa grenst aan het bekende Plaza de España. Dit plein werd gebouwd vanwege de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 en zo kregen de tuinen een meer centrale rol in Sevilla. Aan de andere kant grenzen de groene tuinen aan de rivier Guadalquivir. De Franse landschapsarchitect Nicolas Forestier en de Spaanse architect Aníbal González mochten vanwege de expositie het park herinrichten en enkele bijzondere paviljoenen ontwerpen (het park bevat o.a. de paviljoenen van de VS, Argentinië, Mexico, Guatamala, Colombia en Brazilië.)

Het park is een oase van rust in Sevilla en kan op hete dagen een bron van afkoeling zijn vanwege de schaduwrijke wandelpaden, de fonteinen en mooie beplanting van mediterrane bomen en kleurrijke bloemen. Voor Sevillanen een ideale plek voor een picknick, een romantische wandeling of om te fietsen (Een leuke activiteit is in het park een vierwiels-fiets te huren, deze zijn niet te missen tijdens uw parkbezoek).

Bezienswaardigheden Maria Luisa park

Naast Plaza de España heeft het park nog een ander belangrijk plein, namelijk het Plaza de América, een plein met veel duiven. Aan dit plein ligt het voormalige Platereske Paviljoen, waar tegenwoordig het archeologische museum is gehuisvest en het Mudejarpaviljoen, waar het Museo de Artes y Costumbres Populares (een museum voor volkenkunde) is gevestigd.

In het park zijn verder standbeelden te vinden van twee grote Spaanse schrijvers, namelijk Gustavo Adolfo Becquer en Miguel de Cervantes. Verder nog een aantal fonteinen, zoals de leeuwenfontein en de waterlelie-poel.

Impressie van aantal bezienswaardigheden in het park

Parque Maria LuisaHet Argentijnse paviljoen
Parque Maria LuisaTeatro Lope de Vega
park Sevilla SpanjeIsla de los Patos ('eendeneiland')
museum Parque Maria LuisaMudejar-paviljoen met MACSE museum

Een wandeling door Parque de María Luisa mag niet ontbreken tijdens uw stedentrip Sevilla. Ontspan op een van de terrasjes en wandel door dit park dat rijk is aan flora en fauna.

Locatie María Luisa park Sevilla

Vlakbij het Maria Luisa park liggen ook:

park sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."