Spanje / Sevilla / Eten & Drinken

Eten & Drinken in Sevilla

restaurants Sevilla

Waar moet je heen voor de beste tapas en andere restaurants in Sevilla? Alle informatie over eten en uitgaan in Sevilla leest u op Spaansesteden.nl

Eten in Sevilla

Voor goed eten (overheerlijke tapas en Catalaanse gerechten) kunt u perfect terecht in Sevilla. De keuken van Sevilla is gevarieerd, aards, eenvoudig en met pure smaken. Er is een groot aanbod van restaurants en de Sevillianen eten tweemaal daags een warme maaltijd. De eerste maaltijd is een uitgebreide lunch tussen twee en vier uur, uiteraard gevolgd door de siësta. Het avond diner, een iets lichtere maaltijd, vindt pas plaats tussen 21.00 uur en 23.30 uur

De tapas zijn erg populair in Sevilla en vindt u op elke menukaart. Dit zijn kleine, smakelijke hapjes kunt u op elk uur van de dag bestellen in een van de vele tapasbars van Sevilla. Tapas worden vaak vergezeld met een Spaans wijntje en het is de gewoonte ze te delen met uw gezelschap. Wilt u een grotere portie tapas dan bestelt u een "racion".

Veel restaurantjes en cafés bevinden zich in de buurt van de kathedraal van Sevilla in de wijk Santa Cruz; deze restaurants zijn echter wel erg toeristisch en prijzig. Voor goedkopere en lekkere restaurants gaat u bij voorkeur naar de wijken Triana en Macarena, twee volkswijken die geliefd zijn bij de lokale bevolking. Vaak bieden de restaurants ook een voordeling dagmenu "Menu del Día" aan.

Uitgaan in Sevilla

Sevilla heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken, pubs, bioscopen en theaters. Sevillianen beginnen hun avondje op stap in een bar met "copas", oftewel een drankje doen met vrienden. Voor zowel toeristen als lokals is de wijk Santa Cruz een prima plek om uw stapavond te beginnen. Pas vanaf 01.00 uur ’s nachts gaan de inwoners naar de discotheken en pas rond 2 uur begint het voller te worden en kan men doorgaan tot zonsopgang.

Calle Betis is een straat met enkele discotheken (aan de overkant van de rivier in de wijk Triana). Ook rond de pleinen Alameda de Hercules en Alfalfa vindt u verschillende clubs en discotheken. Zomers zijn er ook openlucht discotheken en bars aan de oevers van de Guadalquivir rivier; ideaal met de zomerse temperaturen, maar een stuk prijziger dan de uitgaansgelegenheden in de rest van Sevilla.

sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."