Spanje / Sevilla / Macarena basiliek

Basílica de la Macarena

De basiliek in de Macarena wijk van Sevilla

Basílica de la Macarena Sevilla

Basílica de la Macarena Sevilla: Alles over de Macarena basiliek in de Spaanse stad Sevilla. Bezoekersinfo voor deze kleurrijke basiliek in de Macarena-wijk met het beeld van Virgen de la Esperanza Macarena.

Basílica de la Macarena in Sevilla bezoeken

Info Basilica de la Macarena Sevilla

Adres Calle Bécquer 1 Sevilla
Tickets Toegang tot de Basiliek is gratis; bezoeken van het museum 4 €.
Openingstijden
  • Oktober t/m mei:
    • Maandag t/m zaterdag: van 9:00-14:00 uur en van 17:00-20:00 uur
    • Zon- en feestdagen: 9:00-14:00 en 17:00-21:00 uur
  • Juni t/m september:
    • Maandag t/m zaterdag 9:00-14:30 en 18:00-21:30 uur
    • Zon- en feestdagen 9:00-14:00 en 18:00-21:00 uur
Website hermandaddelamacarena.es
Bijzonderheden Bezoek de Macarena-wijk en basiliek zeker in de week voor Pasen (Semana Santa). De balkons in de wijk zijn versierd en in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag is er een processie rondom het beeld van de heilige maagd.

Basílica de la Macarena - kerk in Sevilla

De Macarena basiliek (In het Spaans 'Basílica de la Macarena') is een neobarok kerkgebouw uit 1949 ter ere van de maagd 'Virgen de la Esperanza Macarena'. Het beeld van de maagd staat, omgeven door dure relikwieën, boven het grote altaar van de basiliek. Het Madonna-beeld is één van de bekendste processiefiguren van de stad Sevilla door zijn schoonheid en de decoratie van weelderige gewaden, een gouden kroon en diamenten tranen. De basiliek straalt de nodige kitsch uit met al zijn 'iets over de top pracht en praal'. Bij de basiliek ligt verder ook een klein museum 'de Schatkamer', gewijd aan de heilige maagd.

Barrio de la Macarena

De omliggende wijk 'Macarena' is de volkswijk van Sevilla en de basiliek is dan ook erg geliefd bij de lokale bevolking. Naast de basiliek ligt de Arco de la Macarena. Deze boog is een restant van de vestingswal uit de periode van de 12e eeuwse Almohaden-dynastie en was destijds een ingang in de stad voor de koning richting het Koninklijk paleis van Sevilla. Doordat de Macarena-wijk buiten de toeristische gebieden ligt, is dit een van de meest authentieke wijken van Sevilla en een leuke wandeling tijdens uw stedentrip Sevilla.

Basilica de la Macarena in SevillaBasiliek la Macarena in Sevilla
Het beeld van de Macarena-maagdHet altaar met het Macarena beeld

Locatie Basilica de la Macarena in Sevilla

Vlakbij de Macarena-basiliek liggen ook:

sevilla basiliek
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."