Spanje / Sevilla / Kortingskaarten

Kortingskaarten in Sevilla

Welke citypassen en kaarten zijn echt voordelig?

Sevilla city pass

Sevilla heeft een groot aanbod van kortingskaarten. In dit artikel zetten wij voor u op een rij welke kortingskaarten en stadspassen in Sevilla daadwerkelijk voordelig voor u kunnen zijn.

Kortingskaarten in Sevilla

Elke grote stad heeft tegenwoordig een groot aanbod van kortingskaarten, zo ook Sevilla. In dit artikel zetten wij voor u op een rij welke kortingskaarten en stadspassen daadwerkelijk voordeliger voor u kunnen zijn.

Als voorbereiding op uw stedentrip Sevilla dient u te beseffen dat het Alcazar paleis van Sevilla enorme wachtrijen heeft tijdens het hoogseizoen (er is een capaciteit van 750 bezoekers). Wanneer u deze tickets niet vooraf koopt heeft u de garantie dat u in een flinke wachtrij zult moeten staan. Het voordeel van onderstaande passen is dat zij allemaal skip-the-line tickets voor het Alcazar bevatten.

Daarnaast kunnen tickets voor de kathedraal makkelijk zijn. Ook deze heeft wachtrijen (minder extreem dan het Alcazar) en door deze tickets online te reserveren kan u de wachtrij ontlopen. Een overzicht van alleen de nuttige kortingskaarten in Sevilla:

1) Absolute aanrader: Sevilla City Pass € 51,50

Een andere interessante voordeelkaart is de Sevilla City Pass, waarbij u alle belangrijke tickets voor uw stedentrip Sevilla bijeen heeft. Dit ticket is inclusief:

sevilla city pass
 • Fast-track tickets voor het Koninklijk Paleis van Sevilla, incl. audioguide
 • Fast-track tickets voor de Kathedraal van Sevilla, incl. audioguide
 • 1 dag Hop on Hop off Bus
 • 20% korting op diverse andere attracties
 • Optioneel: OV-kaart voor 3 dagen: onbeperkt geldig voor alle bussen en trams in Sevilla
 • Optioneel: Luchthaventransfer van San Pablo Airport naar uw accommodatie in (de omgeving van) Sevilla
 • Alles online – 100% mobiel! Het is niet langer nodig tickets te printen of op te halen
 • Meer info en reserveringen Sevilla City Pass

2) Super Sevilla Combi € 51,50

Sinds kort is het via Tiqets.com mogelijk de Super Sevilla Combi te bestellen. Wat mij betreft de kortingskaart die echt waar én gemak geeft voor zijn geld. In één aankoop heeft u:

Bij boeking geeft u uw aankomstdatum in Sevilla door, waarna u vervolgens kunt aangeven wat uw beschikbaarheid is voor de kathedraal en het Alcazar. Uw ontvangt uw tickets vervolgens via de mail.

3) OV Kaart Sevilla incl. luchthaventransfer € 28,50

Sinds kort kunt u een makkelijke openbaar vervoer kaart bestellen voor Sevilla. In deze OV kaart (slechts € 28,50) zit het volgende inbegrepen:

 • 3 dagen Openbaar Vervoer (geldig voor bussen, trams en metro´s in Sevilla)
 • Privé-luchthaventransfer naar uw accommodatie in Sevilla (enkele reis); een taxi-chauffeur zal op u wachten in de aankomstval van het vliegveld
 • Audiogids over het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sevilla
 • 10% korting op vele attracties
 • Meer info en reserveringen

Metro kaart sevilla

4) Combi-ticket Alcazar & Hop-on-hop-off bus € 35,30

Zowel van plan het Alcazar paleis te bezoeken als de hop-on-hop-off bus te gaan gebruiken? Dan bent u met dit combi-ticket voordelig uit.

5) Niet doen: Overige kaarten

Naast deze eerder genoemde kaarten zijn er vele andere passen in omloop zoals de Sevilla Card en Andalusia Card. Deze kaarten raden wij u niet aan, aangezien u ze waarschijnlijk niet snel terug zult verdienen.

sevilla koninklijk paleis Alcazar bezoeken
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."