Spanje / Sevilla / Triana

Triana wijk Sevilla

Barrio de Triana - de volkswijk van Sevilla

Barrio de Triana Sevilla

Triana wijk in Sevilla: Alles over de Barrio de Triana, de volkswijk aan de andere zijde van de Guadalquivir in Sevilla. Wat is er te zien in de Triana wijk?

Triana wijk Sevilla bezoeken

Triana is de wijk gelegen aan de andere oever van de Guadalquivir in Sevilla en is bereikbaar via de brug Puente de Isabel II. Het is een levendige volkswijk die de nodige stierenvechters en flamencodansers heeft voortgebracht. Triana is geen wijk met spectaculaire bezienswaardigheden, maar een authentieke (zigeuner)wijk met kleine straatjes om heerlijk doorheen te wandelen. Ondanks dat dit van oorsprong de belangrijkste wijk van Sevilla was, treft u hier verrassend weinig toeristen.

Van oudsher lag de Trianawijk centraal ten opzichte van alle belangrijke (water)wegen van de stad en was de handelswijk beroemd om zijn typische Azulejos tegels en aardewerk. De Azulejos zijn keramiektegels met een typisch blauwe beschildering. Na het verzanden van de Guadalquivir werd Triana steeds meer een volkswijk.

Triana wijkIglesia Santa Ana in Barrio de Triana van Sevilla
TrianaLa Capilla de los Marineros in Triana

Bezienswaardigheden 'Barrio de Triana'

De Santa Ana kerk is de bekendste kerk in deze wijk uit 1276. Volgens de legende zouden kinderen die hier gedoopt worden een goede flamencostem krijgen. De 'Iglesia Santa Ana' is te bezichtigen (Maandag t/m donderdag, van 10.30 uur tot 13.30 uur. Vrijdag van 11.00 uur tot 13.30 uur. Maandag t/m vrijdag, 17.00 uur tot 19.00 uur).

Een andere bezienswaardigheid is 'La Capilla de los Marineros' in de Calle Pureza 52. Dit is de kapel van de mariniers waar het mariabeeld Esperanza de Triana staat. Dit beeld wordt tijdens de Semana Santa door de stad heen en weer naar de Kathedraal van Sevilla gedragen.

De Trianawijk is een leuke toevoeging aan uw stedentrip. Dwaal heerlijk door de straatjes of ontspan op een van de terrassen of restaurantjes (Calle Betis) aan de kleurige boulevard van de Guadalquivir. 's Avonds heeft u hier een schitterend uitzicht. Een leuke activiteit kan een speciale tapas-wandeling inclusief flamencoshow zijn door deze Trianawijk.

Verder is de Mercado de Triana, de dagelijkse versmarkt een bezoek waard. Hier komen de buurtbewoners 's ochtends voor een rijk en gevarieerd aanbod in fruit, groenten, vlees, kruiden en vis. Probeer zeker wat gerechten bij de kleine eettentjes.

Flamenco in Sevilla

Wilt u echte flamenco zien, bezoekt u dan eens een van de volgende flamencoshows in de Trianawijk:

  • Pura Esencia (Calle Betis, 56), dagelijks, reserveren tickets
  • Baraka Sala Flamenca (Calle Pages del Corro, 70), woensdag t/m zondag 22:30 uur)
  • La Anselma (Calle Pages del Corro, 49) maandag t/m zaterdag geopend van 20.00 tot 01.00 uur
  • El Regoneo (Calle Betis, 31) vanaf 24:00 uur
  • Lo Nuestro (Calle Betis, 31A, naast El Regoneo)
  • Lola de los Reyes (Calle Blas Infante, 6)
Barrio de Triana wijkDe kleurijke gevels van de boulevard van de Trianawijk
Puente de Isabel TrianaPuente de Isabel II naar de Trianawijk

Locatie Barrio de Triana in Sevilla

Vlakbij de Trianawijk liggen:

sevilla triana
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."