Spanje / Sevilla / Tabaksfabriek

Real Fabrica de Tabacos Sevilla

Universiteit & voormalige tabaksfabriek van Sevilla

Real Fabrica de Tabacos Sevilla

Real Fabrica de Tabacos in Sevilla: Alles over deze voormalige tabaksfabriek en de huidige universiteit in de Spaanse stad Sevilla. Alles over uw bezoek aan Real fabrica de tabacos en Universidad de Sevilla.

Real Fábrica de Tabacos Sevilla (tabaksfabriek)

Info bezoeken Tabaksfabriek in Sevilla

Adres Calle San Fernando, 4 Sevilla
Metro Tram Puerta de Jerez of Prado de San Sebastián (T1)
Entree Een deel van de binnenkant van de universiteit is gratis te bekijken
Openingstijden Maandag tot en met vrijdag 8:00 - 20:30 uur

De oude tabaksfabriek van Sevilla

De Real Fábrica de Tabacos de Sevilla is de oude tabaksfabriek van de stad Sevilla. Dit enorme neoklassieke gebouw werd, in opdracht van de koninklijke familie, gebouwd tussen 1728 en 1771 en bood plaats aan ruim 10.000 (voornamelijke vrouwelijke) werknemers. Bekendste werknemer was Carmen, bekend uit de gelijknamige opera van de Franse componist Georges Bizet. Zij stond bekend om het feit dat ze de sigaren tussen haar dijen kon rollen.

Het complex van de tabaksfabriek bevatte o.a. een eigen gevangenis, een kindercrèche en een gerechtsgebouw. Daarnaast had het maar liefst 116 maalmolens voor de tabak en stallen voor 400 muilezels die hielpen bij het malen.

Universiteit van Sevilla

Sinds 1949 zijn de fabriekshallen van de oude tabaksfabriek onderdeel van de universiteit van Sevilla. De binnenkant van het gebouw is aangepast aan zijn nieuwe functie als universiteit, maar binnen kunt u nog steeds de authentieke sfeer opsnuiven. Tijdens uw stedentrip Sevilla kunt u gratis een blik werpen in deze bezienswaardigheid Real Fábrica de Tabacos de Sevilla.

'Real fábrica de tabacos' in SevillaHet gebouw van 'Real fábrica de tabacos', de voormalige tabaksfabriek en universiteit
universiteit van SevillaBinnenkant van de universiteit van Sevilla

Locatie tabaksfabriek en universiteit Sevilla

Vlakbij de tabaksfabriek liggen ook:

sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."