Spanje / Sevilla / Transport

Vervoer & Metro Sevilla

De transportmogelijkheden in Sevilla

Sevilla

Alle informatie over de transportmogelijkheden in Sevilla: van de metro, bus, tram, taxi, trein tot het vliegveld. Openbaar vervoer, transport en de luchthaven van Sevilla.

Openbaar vervoer: Metro, bus en tram Sevilla

Metro: Sinds 2009 heeft Sevilla één metrolijn met 22 stations en op dit moment wordt er druk gewerkt aan nog drie metrolijnen. De haltes van de metro vindt u hier, maar de lijn is vooral bedoeld om u met de buitenwijken van Sevilla te verbinden. Een enkeltje met de metro zijn beschikbaar vanaf 1,35 euro en meer informatie vindt u hier.

Bus: Sevilla heeft een prima netwerk van bussen. De meeste bussen vetrekken vanaf Puerta de Jeres (in het zuiden van het centrum) of Plaza Ponce de Leon (in het oosten). De Plaza de las Armas is vooral een busstation om naar andere Spaanse steden af te reizen en vanaf busstation Prado de San Sebastián vertrekken de streekbussen. Bustickets zijn te koop bij de chauffeur (ongeveer 1,30 euro) of in een kiosk en tabakszaak. De stadsbussen C1, C2, C3 en C4 circuleren in, door en rond het centrum. Meer info over de bussen van Tusam vindt u hier.

metro sevillaTram (Metro-Centro) in het centrum van Sevilla Tram (Metro-Centro): De tram Metro-Centro is een handige lijn van 1,4 km door het centrum van Sevilla en verbindt Plaza Nueva met Avenida de la Constitucíon (bij de kathedraal), Archivo de Indias, Puerta de Jerez, San Sebastián en (San Bernardo)

Trein: De treinen vertrekken vanaf station Santa Justa en zijn bedoeld voor vervoer tussen Spaanse steden. Meer info over de treinen van Renfe vindt u hier.

OV Kaart Sevilla incl. luchthaventransfer

Sinds kort kunt u een makkelijke openbaar vervoer kaart bestellen voor Sevilla. In deze OV kaart (slechts € 28,50) zit het volgende inbegrepen:

  • 3 dagen Openbaar Vervoer (geldig voor bussen, trams en metro´s in Sevilla)
  • Privé-luchthaventransfer naar uw accommodatie in Sevilla (enkele reis); een taxi-chauffeur zal op u wachten in de aankomstval van het vliegveld
  • Audiogids over het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sevilla
  • 10% korting op vele attracties
  • Meer info en reserveringen

Vervoer van vliegveld naar centrum Sevilla

De vliegveld van Sevilla ligt 9 kilometer ten oosten van Sevilla. Om van de luchthaven naar het centrum van Sevilla te gaan heeft u enkele opties:

  • Taxi: Deze brengt u in 15 tot 20 minuten van vliegveld Sevilla naar het centrum voor een vaste prijs (ongeveer € 30).
  • Privé transfer: Wilt u een privé transfer tot vier personen, die u opwacht op het vliegveld? (€ 35, online reserveren). Wanneer u bovengenoemde Sevilla OV-kaart bestelt, heeft u al een luchthaventransfer inclusief.
  • Bus EA: De Especial Aeropuerto is een pendelbus tussen het vliegveld en het centrum. In deze bus van maatschappij Tussam kunt u een enkeltje kopen voor 4 euro (retour 6 euro) en de reis vanaf de airport duurt 30 minuten. De bussen vertrekken voor de aankomsthal van de terminal. De haltes zijn: Avenida Kansas City, Luis de Morales, San Bernardo, Busstation Prado de San Sebastián, Paseo de Colón (bij de Torre del Oro), en de eindhalte busstation Plaza de Armas. Vertrektijden en meer informatie vindt u hier.

Hop on hop off bus Sevilla

Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Sevilla. Het is een handige en snelle manier om alle bezienswaardigheden te bekijken. De totale route duurt 60 minuten en de bus rijdt elke 20/30 minuten. U mag 24 uur lang in en uitstappen. De prijs is 21 € (kinderen van 5 - 12 jaar voor 10 €). Meer info en tickets vindt u hier.

Taxi Sevilla

taxi SevillaTaxi's in Sevilla zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en prijzen van de taxi's in Sevilla gaan altijd volgens meter. Deze officiële taxi’s zijn wit en hebben een gele streep. 's Nachts, in het weekend en op feestdagen geldt een hoger tarief. U kunt op twee manieren aan een taxi komen; U gaat naar één van de vele standplaatsen (bij elk groot plein) of hou er een aan op straat (brandend groen licht betekent dat de taxi beschikbaar is). Zo brengt de taxi u in 15 tot 20 minuten van vliegveld Sevilla naar het centrum voor een vaste prijs (ongeveer € 28). Een kort ritje in de stad kost u vermoedelijk maar 7 - 8 euro.

sevilla openbaar vervoer
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 november 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."