Spanje / Sevilla / Plaza de Toros

Plaza de Toros Sevilla

Arena en museum van stierenvechten in Sevilla

Plaza de Toros Sevilla

Plaza de Toros in Sevilla bezoeken? Alles over het Plaza de Toros Sevilla, zoals openingstijden en tickets voor deze Arena Real Maestranza voor stierenvechten in Sevilla.

Plaza de Toros Sevilla bezoeken (Arena Real Maestranza)

Info Museum & Tickets Plaza de Toros

Adres Paseo de Cristóbal Colón, 12 Sevilla
Metro Puerta de Jerez
Tickets
 • Tickets museum met rondleiding arena € 10
 • Rondleiding met gids € 25 (reserveer uw rondleiding)
 • 65+ en studenten € 6
 • 0 - 6 jaar gratis entree
 • 7 tot 11 jaar € 3,50
Tijden
 • Van maandag t/m zondag 9:30 - 19:30 uur
 • Gesloten op 25 december
 • Website realmaestranza.com
  Bijzonderheden Stierenvechten vinden plaats van de Feria de Abril (april) tot september, meestal op zondag. Tickets zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen van 20 euro tot enkele honderden euros.

  Plaza de Toros, de arena 'La Maestranza'

  De Plaza de Toros van Sevilla is de grootste en belangrijkste arena voor stierenvechten in Spanje. Zo wordt in april het grootste stierenvechtfestival ter wereld gehouden tijdens de feestweek Feria de Abril. De volledige naam luidt "La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla" (het plein van de stieren van het koninklijk arsenaal van de Sevillaanse cavalerie). De ovale arena ligt in de havenwijk El Arenal, werd gebouwd in de 18e eeuw en biedt plaats aan 13000 toeschouwers. De Plaza de Toros in Sevilla heeft een unieke barokke facade uit de periode 1762 -1881.

  plaza de toros sevillaEntree van de stierenvechtarena van Sevilla
  plaza de torosArena van Plaza de Toros de Sevilla

  Museo Taurino (Museum stierenvechten)

  In de Plaza de Toros bevindt zich ook het 'Museum van het stierenvechten Sevilla' met o.a. een zaal met schilderijen over het stierenvechten. Het museum laat allerlei objecten uit die de geschiedenis en de evolutie van het stierenvechten en torero's in Spanje zien.

  In de buurt van de stierenvechtarena staan een paar standbeelden van personen die belangrijk waren voor het stierenvechten, zoals de toreadors Curro Romero, Manolo Vázquez en van Maria de las Mercedes van Bourbon-Sicilië, de moeder van koning Juan Carlos.

  Locatie Plaza de Toros stierenvechten Sevilla

  Vlakbij de Plaza de Toros liggen:

  arena sevillan
  Onze lezers beoordelen
  4.8 (96.23%) 14 reviews
  22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."