Spanje / Sevilla / Palacio de San Telmo

Palacio de San Telmo

Het San Telmo paleis in Sevilla

Palacio de San Telmo Sevilla

Palacio de San Telmo Sevilla: Alles over het bezoeken van het San Telmo paleis in het centrum van Sevilla; openingstijden, tickets van Palacio de San Telmo.

Palacio de San Telmo Sevilla bezoeken

Info San Telmo paleis in Sevilla

Adres Avenida de Roma, Sevilla
Openingstijden Het paleis is niet op eigen gelegenheid te bezoeken. De buitenkant van het paleis en het park zijn wel te bezichtigen.

San Telmo paleis Sevilla

Het Palacio de San Telmo is een van de meest indrukwekkende gebouwen van Sevilla met zijn Ionische zuilen en kenmerkende façade. Het barokke paleis uit 1682 ligt tussen het hotel Alfonso XIII en de rivier en het paleis is momenteel de zetel van de voorzitter van de regionale regering (Junta de Andalucia).

Nadat de bouw pas in 1734 afgerond was vanwege de vele details, werd het gebouw in gebruik genomen als zeevaart-academie en weeshuis voor kinderen van zeevaarders. Het werd daarom ook vernoemd naar "Sint Elmo', de patroonheilige van de zeevaarders. Achtereenvolgens werd tijdens de Franse overheersing het gebouw een koninklijk paleis van de graaf van Montpensier (waarvan zijn landgoed uitstrekte tot aan het Parque Maria Luisa), een theologische school en een ziekenhuis. In 1980 werd het paleis voor 40 miljoen euro gerenoveerd nadat het in de vorige eeuw flink in verval was geraakt, mede door een grote brand in 1952.

San Telmo paleis in SevillaDe façade van het San Telmo paleis in Sevilla
Palacio de San TelmoHet complex van het Palacio de San Telmo

Locatie San Telmo paleis Sevilla

Vlakbij het San Telmo paleis liggen:

sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."