Spanje / Sevilla / Activiteiten & Tours

Wat te doen in Sevilla?

Activiteiten, tours, excursies & feestdagen in Sevilla

Sevilla tours en feestdagen

Alle informatie en tips over activiteiten, feestdagen, excursies, fietstours en bezienswaardigheden in Sevilla voor een citytrip. Wat doen in Sevilla Spanje?

Tips voor activiteiten in Sevilla

1. Fietstours door Sevilla

Fietsen Sevilla fietstocht
Triana

Sevilla is de perfecte stad om met de fiets te ontdekken, zeker wanneer de temperaturen in de stad flink oplopen. Huur zelf een fiets via BajaBikes of ga mee met een rondleiding van een (Nederlandse) gids, die u de mooiste plekjes van Sevilla laat zien. Een overzicht van enkele fietstochten met gids:

  • Fietstochten van BajaBikes: Deze organisatie biedt verschillende soorten fietstochten aan langs de highlights, om zelf fietsen te huren of regel een privegids tijdens uw fietstocht (meer over het fietsaanbod leest u hier).
  • Sevilla Highlights fietstour: Met een Nederlandstalige gids 3 uur lang fietsen langs de hoogtepunten van Sevilla voor slechts 30 euro (meer info en reserveringen).
  • Sevilla Tapas Fietstour: Met een Nederlandstalige gids fietsen langs de hoogtepunten van Sevilla en daarbij een stop bij een tapasrestaurant (meer info en reserveringen).
  • Fietsen door de dorpjes San Nicolas del Puerto en Cazalla buiten Sevilla door het prachtige natuurgebied "Parque Natural Sierra Norte de Sevilla" (meer info en reserveringen).

2. Bezoek een Flamencoshow

Flamenco is de muziek, zang en dans van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundig muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftels-systeem. Ook in Sevilla kunt u een flamencoshow (inclusief tapasmaaltijd) bezoeken in een authentieke tablao. Meer info over een leuk avondje uit vindt u op deze website. Verder is de Triana wijk het hart van de Flamenco in Sevilla. Lees meer over Flamenco in de Triana wijk, of klik op een van onderstaande flamencoshow:

3. Cruise over de Guadalquivir

Ervaar Sevilla vanaf de rivier Guadalquivir die door de stad loopt. Sevilla was eeuwenlang een strategisch punt voor de reizen naar de 'Nieuwe Wereld'. Met deze boottocht gaat u een uur lang varen over de Guadalquivir. Meer info en tickets vindt u hier.

4. Wandeltours

Onder begeleiding van een gids een themawandeling maken door Sevilla? Hieronder ziet u een aantal opties:

5. Excursies omgeving Sevilla

Een overzicht van de meest geboekte excursies vanuit Sevilla:

6. Hop on hop off bus Sevilla

Een eenvoudige manier om op Sevilla te ontdekken is met de bekende hop on hop off bus. De totale route van de bus is een uur, waarbij u de gehele dag onbeperkt in en uit mag stappen. Voor slechts 21 euro maakt u gebruik van de bus en voorkomt u lange wandeltochten in deze soms bloedhete stad. Tickets en meer info vindt u hier.

7. Agenda: Evenementen & feestdagen Sevilla

6 Januari Driekoningen: Belangrijke feestdag in Spanje. 's Avonds op 5 Januari komen de drie koningen met een grote parade, waarbij rijkelijk snoep wordt uitgedeeld aan in de stad. De 'Día de los Reyes Magos' op 6 januari wordt juist in huiselijke kring gevierd met veel cadeaus.
Februari Los Carnavales: Tijdens carnaval zijn er volop verklede mensen met zang,- en dansactiviteiten in de hele stad
Maart / April Semana Santa in Sevilla

Semana Santa: Heilige week voor Pasen met processies, waarbij de lijdensweg van Jezus aan het kruis herdacht wordt. Sevilla is een van de steden in Spanje waar deze week het meest fanatiek wordt gevierd met processies, heilige beelden en traditionele gewaden met puntmutsen.

26 April - 2 Mei 2020 Semana Santa in SevillaFeria de Abril: Dé feestweek van Sevilla met flamenco, paarden en veel eetkraampjes en wijn. De feestweek vindt elk jaar twee weken na de Semana Santa week plaats. De Feria de Abril vinden plaats op het feestterrein van ‘Los Remedios’, zuid-westelijk van de stad vlakbij de Guadalquivir rivier (Officiële website).
1 Mei Dag van de Arbeid: In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in heel Spanje. Hou er rekening mee dat veel winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zijn.
Juni Corpus Christi: Sacramentsdag op de tweede zondag na Pinksteren. De hele stad is versierd met bloemen en in de kathedraal wordt een mis opgedragen.
September - oktober Bienal de Flamenco: Prestigieus flamencofestival.
September Feria de San Miguel: Cultureel festival met o.a. flamenco,- en paardrijshows.
1 November Fiesta de Todos los Santos, oftewel Allerheiligen, een nationale feestdag in Spanje.
6 December Día de la Constitución, oftewel de dag van de grondwet. Nationale vrije feestdag in Spanje.
8 December La Fiesta de la Virgen de la Inmaculada: Dag van de onbevlekte ontvangenis. Zangkoren op de Plaza de Triunfo en extra diensten in de kathedraal.
31 December Oudejaarsavond: 'La Noche Vieja' kunt u in Sevilla het beste vieren op Plaza Nueva. Op dit plein komen veel mensen bijeen, om op klokslag 12 uur, volgens Spaanse traditie twaalf druiven te eten; op elke klokslag één. Dit zou geluk moeten brengen.
sevilla bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
21 maart 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."