Spanje / Sevilla / Plaza de España

Plaza de España Sevilla

Het bekende 'Plein van Spanje' in Sevilla bezoeken

Plaza de España Sevilla

Plaza Espana Sevilla: Alles over het Plaza de España bezoeken in Sevilla op Spaansesteden.nl. Openingstijden, adres van dit halvemaanvormige plein in de Spaanse stad Sevilla in Andalusië.

Plaza de España bezoeken

Info bezoeken Plaza Espana Sevilla

Metro Prado de San Sebastian (metrolijn 1)
Tickets Het terrein is gratis te bezoeken
Openingstijden Het plein is de gehele dag geopend

Het overweldigende Plaza de España is het bekendste plein van Sevilla. In en rond het Maria-Luisa Park werden voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929 diverse gebouwen ontworpen. Aníbal González heeft daarvoor dit Spaanse plein ontworpen, een plein in Spaanse renaissance-stijl met een doorsnede van wel 200 meter. Het doel van Spanje met de tentoonstelling was op symbolische wijze vrede te sluiten met haar vroegere Amerikaanse kolonies.

Plaza de España SevillaPlaza de España
Plaza de Espana SevillaPlaza de España

Plaza de España, een bijzonder plein in Sevilla

De vorm van Plaza de España is een halve cirkel, omringd door een rij gebouwen die tegenwoordig vooral nog in gebruik zijn als overheidsinstelling. Aan de flanken staan twee hoge torens. Bijzonder zijn de 52 bankjes en mozaïeken van tegeltjes die zich aan de voet van het gebouw op het Spaanse plein bevinden. Deze 52 fresco's beelden alle 52 Spaanse provincies uit. De tegeltjes zijn typisch Andalusische tegeltjes, de zogenaamde azulejo's. Spaanse toeristen poseren in Sevilla maar al te graag bij hun eigen provincie.

Verder vallen de grote fontein midden op het plein en de ronde gracht met de vele schattige bruggetjes op. U kunt zelfs met een gehuurd bootje in de grachten varen. In oktober 2010 heeft het Spaanse plein een enorme renovatie ondergaan en deze topattractie mag tijdens uw stedentrip Sevilla niet ontbreken.

Locatie Plaza de España in Sevilla

Vlakbij Plaza de Espana liggen:

sevilla spaans plein
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."