Spanje / Sevilla / Historisch centrum

Historisch centrum van Sevilla

De Joodse wijk 'Santa Cruz' van Sevilla Spanje

Santa Cruz Sevilla

De Santa Cruz wijk in Sevilla bezoeken? Alles over barrio Santa Cruz, een wijk in Sevilla. De bezienswaardigheden in deze Joodse wijk en het historische centrum van Sevilla in Andalusië.

Barrio Santa Cruz Sevilla, de Joodse wijk bezoeken

De wijk Santa Cruz is de voormalige Joodse wijk van Sevilla. In deze oude wijk liggen enkele belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Alcazar paleis en de Giralda toren van de kathedraal. De wijk is een doolhof van smalle straatjes en steegjes, waar u heerlijk kunt ronddwalen of kunt genieten bij een van de vele (toeristische) restaurants of sfeervolle pleinen. Tegenwoordig is deze wijk met de vele witte huisjes het toeristische centrum van Sevilla en mag ondanks de vele toeristen niet ontbreken tijdens uw stedentrip Sevilla.

sevilla centrumCentrum van Sevilla (stock.adobe.com/Aleksandar Todorovic)
Barrio de Santa CruzBarrio de Santa Cruz en de Giralda (iStock.com/donvictorio)

Sevilla had vroeger de grootste Joodse gemeenschap van Spanje. Sinds de herovering van de stad in 1248 door Ferdinand III van Castilië op de Almohaden deelde Ferdinand III deze wijk toe aan de Joden. Zij konden in deze wijk in relatieve vrijheid leven. In de 14e eeuw ging het mis, er brak een periode aan waar de Joodse gemeenschap werd opgejaagd en zelfs vermoord wanneer ze zich niet bekeerden tot het Christendom. Nadat in 1492 alle Joden uit de stad verjaagd waren lieten zij deze prachtige wijk achter.

Bezienswaardigheden in historische centrum & Santa Cruz

Alcazar paleis Sevilla

Alcazar - koninklijk paleis van Sevilla

Het koninklijke paleis van Sevilla is dé bezienswaardigheid van Sevilla. De naam 'Alcazar' betekent kasteel en de bouwstijl is een megeling tussen invloeden van de Moorse en Christelijke cultuur (stock.adobe.com/Srdjan).

Kathedraal Sevilla & Giralda

Kathedraal Sevilla & La Giralda

Bezoek de indrukwekkend grote kathedraal van Sevilla met de oude Giralda toren, die oorspronkelijk onderdeel was van de moskee die hier eerst stond (stock.adobe.com/Aleksandar Todorovic).

Casa de Pilatos Sevilla

Casa de Pilatos (paleis)

Dit is na het Alcazar het mooiste paleis van Sevilla en een van de best bewaarde gebouwen uit de 16e eeuw (iStock.com/TerryJLawrence).

Jardines de Murillo

Jardines de Murillo

Aan de rand van de wijk ligt het park Jardines de Murillo. Murillo was een Spaanse 17e eeuwse kunstschilder waar dit park naar vernoemd is. Op de afbeelding ziet u een monument ter ere aan Christoffel Columbus.

Hospital de los Venerables

Hospital de los Venerables Sacerdotes

Dit gebouw is in de 17e eeuw ontworpen en diende als ziekenhuis voor priesters. Bijzonder de moeite waard is een bezoek aan het kerkje met prachtige fresco's (stock.adobe.com/photogolfer).

Plaza Nueva

Plaza Nueva

Plaza Nueva is het plein in het centrum met het stadhuis van Sevilla (Ayuntamiento). Op het plein staat een groot standbeeld van koning Ferdinand III van Castilië (stock.adobe.com/joserpizarro).

Archivo de Indias

Archivo de Indias

Het Archivo General de Indias dateert uit het einde van de 16de eeuw. Eerst deed het dienst als handelhuis, maar in 1785 besliste Karel III om hier het Indië-archief te vestigen (stock.adobe.com/brian_kinney).

Palacio de la Condesa de Lebrija

Palacio de la Condesa de Lebrija

In dit stadpaleis en voormalig woonhuis van een adelijke familie is tegenwoordig een museum gevestigd. Gravin de Lebrija verzamelde een heel paleis vol kunst, fraaie vertrekken en mooie mozaïeken. Entree 6 euro (stock.adobe.com/joserpizarro).

Plaza de Cabildo

Plaza de Cabildo

Vlakbij de kathedraal ligt dit mooie halfronde pleintje verscholen. Een heerlijk rustig plein, behalve op zondag als er een markt isvoor verzamelaars (stock.adobe.com/pillerss).

Lokatie Santa Cruz, de Joodse wijk van Sevilla

Meer hoogtepunten in Sevilla:

Kathedraal Sevilla & Giralda
Alcazar paleis Sevilla
Plaza de España Sevilla
Plaza de Toros Sevilla

Kathedraal & Giralda

Alcazar paleis
Plaza de España
Plaza de Toros
sevilla bezienswaardigheden