Spanje / Bilbao / Puente Colgante

Puente Colgante Bilbao

De Vizcayabrug tussen Portugalete en Las Arenas

Puente Colgante Bilbao

Puente Colgante Bilbao: Alles over de Vizcayabrug tussen Portugalete en Las Arenas op 10 kilometer van de Baskische stad Bilbao. De zweefbrug Puente Colgante.

Puente Colgante - Vizcayabrug Bilbao

Praktische info bezoeken Puente Colgante Bilbao

Bereikbaarheid Pak de metro naar Getxo en stap uit bij halte Areeta of Portugalete, of leuker, pak de hop-on-hop off boot met een mooie route langs de Ria del Nervión. De route heeft 3 haltes bij de dorpjes Portugalete, Santurtzi en Getxo en loopt onder de "Puente Colgante". U kunt uw boottocht hier reserveren.
Prijs
  • Standaard ticket voor uitzichtspunt: 8,00 €
  • 60+ en 5 - 15 jaar: 6,00 €
  • Een reguliere overtocht met de zwevende gondel is mogelijk vanaf 0,40 € per persoon of 1,60 € per auto
Openingstijden Het uitzichtspunt is dagelijks geopend. Openingstijden per dag vindt u hier.
Website puente-colgante.com

De Puente Colgante is een zweefbrug die de verbinding vormt tussen de voormalige vissersplaatsen Getxo en Portugalete. Via de zweefconstructie kunnen zowel voertuigen als pasagiers 365 dagen per jaar vervoerd worden tussen deze twee stadjes. Deze hangende brug, ook wel Vizacayabrug genaamd, ligt op 10 kilometer afstand van het centrum van Bilbao.

Brug in BilbaoPuente Colgante, oftewel de Vizcayabrug
Puente ColganteDe hangbrug

Vizcayabrug over de Nervión

De metalen Vizcayabrug is gebouwd in 1893 door Alberto Palacio met als doel de twee oevers van de monding van de rivier de Nervión koppelen zonder hinder voor de scheepvaart. Palacio was een leerling van de bekende Gustave Eiffel (De ontwerper van de Eiffeltoren). Puente colgante betekent in het Spaans 'hangbrug', maar officieel is het een zweefbrug met een lengte van 164 meter over de rivier Ría del Nervión, die ook dwars door de stad Bilbao stroomt. De Vizcayabrug ligt vlak voor het punt waar de Nervión de Cantabrische zee in stroomt. Sinds 2006 staat de Puente Colgante ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst, mede omdat de brug in zijn tijd een technisch wonder was met de modernste technieken. De Vizcayabrug werd vanaf het begin beschouwd als de triomfboog van de nieuw gevormde industriële beschaving.

Uitkijkpunt 'Puente Colgante'

Speciaal voor toeristen is er een uitkijkpunt en loopbrug bovenop de pilaren, welke te bereiken is via een lift in de pilaren. De Puente Colgante is een leuk uitstapje tijdens uw stedentrip in Bilbao.

Vizcayabrug BlibaoDe loopbrug
Puente ColganteUitzicht vanaf de brug op Portugalete

Video impressie Puente Colgante


Locatie Puente Colgante nabij Bilbao

Andere highlights in Bilbao:

Bilbao vizcaya brug
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."