Spanje / Bilbao / Transport

Vervoer in Bilbao

Openbaar vervoer Bilbao, metro Bilbao & vliegveld

Bilbao

Alle informatie over de mogelijkheden van transport in Bilbao: metro, bus, tram, taxi, trein, Bilbaocard en vliegveld Bilbao Airport. Openbaar vervoer, luchthaven en transport naar Bilbao Spanje.

Metro Bilbao

De metro van Bilbao bestaat uit twee lijnen en zijn de snelste manier om te verplaatsen in de stad, maar ook voor het bereiken van de stranden en de buitensteden. De metro's opereren van 6:00 - 23:00 uur en hebben een frequentie van minder dan 6 minuten wachten (behalve op zondag en feestdagen, wanneer er tien minuten tussen de diensten zit). Een avond dienst tot 0:200 uur wordt ook aangeboden op vrijdag en de vooravond van feestdagen en de hele nacht op zaterdag. U kunt gratis reizen met de metro met behulp van de Bizkaia Bilbao kaart. Bezoek hier de officiële site van de metro of klik op de kaart voor een betere metrokaart van Bilbao of bekijk deze kaart.

metro bilbao

Taxi Bilbao

taxi BilbaoTaxi's in Bilbao zijn een stuk goedkoper dan in Nederland.en prijzen van de taxi's in Bilbao gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Zo brengt de taxi u in 15 minuten van vliegveld Bilbao naar het centrum Bilbao voor ongeveer € 25.

 • Radio Taxi Bilbao (94 444 88 88)
 • Radio Teletaxi (94 410 21 21)
 • Radiotaxi Nervión (94 426 90 26)
 • Class Taxi Mercedes: (94 444 50 50)

Vervoer van vliegveld Bilbao naar centrum Bilbao

Het centrum van Bilbao ligt 13 kilometer en ongeveer 20-minuten van het vliegveld van Bilbao. U heeft een paar opties om van de luchthaven naar het centrum te gaan. Zo kunt u met de taxi gaan (ongeveer € 25, zie boven) of met de openbare openbare A3247 Bilbao-Airport Bus: deze bus rijdt elke dag van het jaar (met de diensten om de 20 minuten in de zomer en 30 minuten in de winter). De busrit rijdt naar Termibus, het eindpunt waar u kunt overstappen. Vóór het bereiken van het einde van de route de bus drie stops in het centrum van de stad: 14 Alameda Rekalde (vlakbij Guggenheim), Plaza Moyua en 74 Gran Vía. Het busstation Bilbao Termibus ligt in het westen van de stad naast het voetbalstadion van Athletic de Bilbao, waar u eenvoudig kunt overstappen op metrohalte San Mames. Een enkele busticket van en naar Bilbao airport kost slechts € 1,45 per persoon.

Vliegen naar vliegveld Bilbao

Wilt u vliegen naar luchthaven Bilbao kunt u kiezen uit de volgende luchthavens en maatschappijen. Vliegveld Bilbao Airport ligt vlakbij het centrum van de stad. Vliegveld Santander ligt op 100 kilometer van Bilbao.

 • Amsterdam Schiphol
  • Vueling (Bilbao airport)
  • KLM (Bilbao airport)
 • Dusseldorf Weeze
 • Brussel Charleroi
 • Brussel Zaventem
  • Vueling (Bilbao airport)
  • Iberia (Bilbao airport)
  • Brussel Airlines (Bilbao airport)

Hop on hop off Bilbao bus

Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Bilbao. Het is een handige en snelle manier om alle toeristische gebieden te bekijken. De totale route duurt één uur. Tickets kunnen worden gekocht bij het beginpunt van de route (Alameda Mazarredo 67, naast het kantoor toeristenkantoor van Bilbao) of nog eenvoudiger via deze website. U mag 24 uur lang in en uitstappen wanneer u wilt en is inclusief uitleg in het Spaans, Engels of Frans. U kunt de Hop on Hop Off bus in twee varianten bestellen:

Bilbao Bizkaia CardBilbao Bizkaia Card

Speciaal voor toeristen heeft Bilbao de 'Bilbao Bizkaia Card' deze kaart geeft gratis toegang tot veel musea (o.a. Guggenheim museum en Museo de Bellas Artes), gebruik van het openbaar vervoer en diverse andere kortingen in bijvoorbeeld restaurants. De Bilbao Bizkaia Card kost 30 € voor 24 uur of 35 € voor 48 uur. Meer informatie over de kaart vindt u op deze website.

Bilbao openbaar vervoer en metro