Spanje / Bilbao / Metro & Vliegvel Bilbao

Vervoer, metro & vliegveld Bilbao

Bilbao openbaar vervoer, metro en Bilbao airport

Vliegveld Bilbao

Alle informatie over de mogelijkheden van transport in Bilbao: metro, bus, tram, taxi, trein, Bilbaocard en vliegveld Bilbao Airport. Openbaar vervoer, luchthaven en transport naar Bilbao Spanje.

Metro Bilbao

De metro van Bilbao bestaat uit drie lijnen en zijn de snelste manier om te verplaatsen in de stad, maar ook voor het bereiken van de stranden en de buitensteden. De meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum redelijk dicht bij elkaar, dus als u goed te been bent zult u de metro waarschijnlijk niet of nauwelijks nodig hebben. De metro's opereren van 6:00 - 23:00 uur en hebben een frequentie van minder dan 6 minuten wachten (behalve op zondag en feestdagen, wanneer er tien minuten tussen de diensten zit). Een avond dienst tot 0:20 uur wordt ook aangeboden op vrijdag en de vooravond van feestdagen en de hele nacht op zaterdag. Bezoek hier de officiële site met alle kaarten en lijnen van de metro.

Metro BilbaoMetrostation in Bilbao
Station BilbaoDe ramen van treintation Abando, een bezienswaardigheid op zich

Vervoer van vliegveld Bilbao naar centrum Bilbao

Het centrum van Bilbao ligt 13 kilometer en ongeveer 20 minuten van het vliegveld van Bilbao. U heeft een paar opties om van de luchthaven naar het centrum te gaan. Zo kunt u met de taxi gaan (ongeveer € 25, zie boven) of met de openbare openbare A3247 Bilbao-Airport Bus: deze bus rijdt elke dag van het jaar (Vanuit Bilbao vertrekken ze elke 15 minuten van 05:15 tot 22:00 uur; vanaf het vliegveld, elke 15 minuten, van 06:15 tot 00:00 uur). De busrit rijdt naar Termibus, het eindpunt waar u kunt overstappen. Vóór het bereiken van het einde van de route de bus drie stops in het centrum van de stad: 14 Alameda Rekalde (vlakbij Guggenheim), Plaza Moyua en 74 Gran Vía. Het busstation Bilbao Termibus ligt in het westen van de stad naast het voetbalstadion van Athletic de Bilbao, waar u eenvoudig kunt overstappen op metrohalte San Mames. Een enkele busticket van en naar Bilbao airport kost slechts € 3,00 per persoon.

Huurauto

Gaat u een rondreis maken door het Baskenland of Noord-Spanje? Grote kans dat u uw reis gaat beginnen in Bilbao. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Via onderstaande zoekmachine kunt u eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken:

Hop on hop off bus Bilbao

Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Bilbao. Het is een handige en snelle manier om alle toeristische gebieden te bekijken. De totale route duurt één uur. Tickets kunnen worden gekocht bij het beginpunt van de route (Alameda Mazarredo 67, naast het kantoor toeristenkantoor van Bilbao) of nog eenvoudiger via deze website. U mag 24 uur lang in en uitstappen wanneer u wilt en is inclusief uitleg in het Spaans, Engels of Frans. U kunt de Hop on Hop Off bus eenvoudig online bestellen.

Taxi Bilbao

Taxi's in Bilbao zijn een stuk goedkoper dan in Nederland.en prijzen van de taxi's in Bilbao gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Zo brengt de taxi u in 15 minuten van vliegveld Bilbao naar het centrum Bilbao voor ongeveer € 25.

  • Radio Taxi Bilbao (94 444 88 88)
  • Radio Teletaxi (94 410 21 21)
  • Radiotaxi Nervión (94 426 90 26)
  • Class Taxi Mercedes: (94 444 50 50)
Bilbao openbaar vervoer en metro
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 24 reviews
12 februari 2022 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."