Spanje / Bilbao / Metro & Vliegveld Bilbao

Vervoer, metro & vliegveld Bilbao

Bilbao openbaar vervoer, metro en Bilbao airport

Vliegveld Bilbao

Alle informatie over de mogelijkheden van transport in Bilbao: metro, bus, tram, taxi, trein, Bilbaocard en vliegveld Bilbao Airport. Openbaar vervoer, luchthaven en transport naar Bilbao Spanje.

Metro Bilbao

De metro van Bilbao bestaat uit drie lijnen en zijn de snelste manier om te verplaatsen in de stad, maar ook voor het bereiken van de kust (o.a. Getxo en Portugalete) en de buitensteden. De meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum redelijk dicht bij elkaar, dus als u goed te been bent zult u de metro waarschijnlijk niet of nauwelijks nodig hebben. De metro's opereren van 6:00 - 23:00 uur en hebben een frequentie van minder dan 6 minuten wachten (behalve op zondag en feestdagen, wanneer er tien minuten tussen de diensten zit). Een avond dienst tot 0:20 uur wordt ook aangeboden op vrijdag en de vooravond van feestdagen en de hele nacht op zaterdag. Bezoek hier de officiële site met alle kaarten en lijnen van de metro.

Metro BilbaoMetrostation in Bilbao
Station Bilbao centrumDe ramen van treintation Abando, een bezienswaardigheid op zich

Vervoer van vliegveld Bilbao naar centrum Bilbao

Het centrum van Bilbao ligt 13 kilometer en ongeveer 20 minuten verdwijderd van het vliegveld van Bilbao. U heeft drie om van de luchthaven naar het centrum van Bilbao te gaan:

1. A3247 Bilbao-Airport Bus: Deze bus rijdt dagelijks (Vanuit Bilbao vertrekken ze elke 15 minuten van 05:15 tot 22:00 uur; vanaf het vliegveld, elke 15 minuten, van 06:00 tot 00:00 uur). De busrit rijdt naar Termibus, het eindpunt waar u kunt overstappen. Vóór het bereiken van het einde van de route de bus drie stops in het centrum van de stad: 14 Alameda Rekalde (vlakbij Guggenheim), Plaza Moyua en 74 Gran Vía. Het busstation Bilbao Termibus ligt in het westen van de stad naast het voetbalstadion van Athletic de Bilbao, waar u eenvoudig kunt overstappen op metrohalte San Mames. Een enkele busticket van en naar Bilbao airport kost slechts € 3 per persoon en dient u bij aankomst op de luchthaven te kopen bij het (niet te missen) kantoortje (meer info en schema).

2. Taxi vanaf vliegveld Bilbao: De makkelijkste manier is om met de taxi naar uw hotel te gaan (dit kost meestal tussen de 25 tot 30 euro). U vindt de taxi's buiten bij de aankomstterminal. Aanrader: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua prijs zal het nauwelijks verschillen van een gewone taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

3. Huurauto op Bilbao vliegveld: Gaat u een rondreis maken door het Baskenland of Noord-Spanje? Grote kans dat u uw reis gaat beginnen in Bilbao. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Via onderstaande zoekmachine kunt u eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken:

Hop on Hop off Tours Bilbao

Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Bilbao. Het is een handige en snelle manier om alle toeristische gebieden te bekijken. De totale route duurt één uur. Tickets kunnen worden gekocht bij het beginpunt van de route (Alameda Mazarredo 67, naast het kantoor toeristenkantoor van Bilbao). U mag 24 uur lang in en uitstappen wanneer u wilt en is inclusief uitleg in het Spaans, Engels of Frans. Daarnaast is er ook nog een Hop on Hop Off boot, waarbij u een boottocht van 2 uur en 40 minuten kunt maken en kunt uitstappen bij visserplaatsen zoals Portugalete en Getxo, welke verbonden worden door de unieke Bizkaia-brug.

Taxi Bilbao

Taxi's in Bilbao zijn een stuk goedkoper dan in Nederland.en prijzen van de taxi's in Bilbao gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. Zo brengt de taxi u in 15 minuten van vliegveld Bilbao naar het centrum Bilbao voor ongeveer € 25 tot € 30.

  • Radio Taxi Bilbao (94 444 88 88)
  • Radio Teletaxi (94 410 21 21)
  • Radiotaxi Nervión (94 426 90 26)
  • Class Taxi Mercedes: (94 444 50 50)
Bilbao openbaar vervoer en metro
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."