Spanje / Bilbao / Alhondiga

Alhondiga Bilbao

Azkuna Zentroa de Bilbao (Alhondiga)

Alhondiga Bilbao

Alhóndiga in Bilbao bezoeken: Alles dit bijzondere wijnpakhuis in Bilbao met o.a. winkels en een zwembad. Wat is er te doen in Alhondiga, het Azkuna Zentroa Bilbao?

Alhondiga Bilbao (Azkuna Zentroa)

Praktische info Alhondiga Bilbao
Adres Alameda Rekalde 56, Bilbao
Metro Metrohalte Moyua of Indautxu
Openingstijden Maandag t/m zondag: 9:00 - 21:00 uur
Website www.azkunazentroa.eus

La Alhóndiga was oorspronkelijk een groot wijnpakhuis voor de wijnhandelaren van Bilbao. In 1906 werd dit wijnpakhuis gebouwd door de architect Ricardo Bastida in de stijl van het Modernisme. Enkele jaren na de opening van het Guggenheim besloot de stad Bilbao het culturele aanbod van de stad uit te breiden in dit voormalig wijnpakhuis. Dit pakhuis was in de jaren zeventig leeg komen te staan doordat de wijnhandel verhuisde naar een buitenwijk van Bilbao. Het Alhóndiga ligt in de moderne Ensanche wijk, met winkelstraten vol bekende merken en andere gebouwen zoals het Palacio Chavarri.

Alhondiga - een multifunctioneel centrum

De Fransman Philippe Starck kreeg de opdracht dit wijnpakhuis om te bouwen tot een veelzijdig centrum voor cultuur en ontspanning. Hij maakte een ontwerp waarbij grote blokken rusten op 43 zuilen, die allemaal van uiteenlopende stijlen zijn. Tegenwoordig bevat het multifunctionele gebouw een mediatheek, een bioscoop en een fitnesszaal.

Bovenop de top is een zwembad met prachtige peilers. Het bijzondere in het Alhóndiga is het plafond, waarin u zo nu en dan een zwemmer ziet voorbij zwemmen. Verder heeft het Alhóndiga een restaurant voor typisch Spaanse gerechten, een bar met een dakterras en winkels waar bijvoorbeeld design, kunstboeken en goede wijn te vinden is. Zeker tijdens een regenachtige dag is een bezoek aan het Alhóndiga een leuke afwisseling tijdens uw stedentrip in Bilbao.

AlhondigaGevel van Alhondiga
AlhondigaPilaren in de Alhondiga (google streetview)

Locatie bezoeken Alhóndiga Bilbao

Vlakbij de Alhondiga liggen ook:

Bilbao Alhondiga
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."