Spanje / Bilbao / Alhondiga

Alhondiga Bilbao

Azkuna Zentroa de Bilbao (Alhondiga)

Alhondiga Bilbao

Alhóndiga in Bilbao bezoeken: Alles dit bijzondere wijnpakhuis in Bilbao met o.a. winkels en een zwembad. Wat is er te doen in Alhondiga, het Azkuna Zentroa Bilbao?

Alhondiga Bilbao (Azkuna Zentroa)

Praktische info Alhondiga Bilbao
Adres Alameda Rekalde 56, Bilbao
Metro Metrohalte Moyua of Indautxu
Openingstijden
  • Maandag t/m donderdag: 7:00 - 23:00 uur
  • Vrijdag: 7:00 - 24: 00 uur
  • Zaterdag: 8:30 - 24:00 uur
  • Zon- en feestdagen: 8:30 - 23:00 uur
Website www.azkunazentroa.com
Rondleiding Op maandag en dinsdag om 19:00 uur worden gratis rondleidingen gegeven in het Spaans. Meer info via de telefoon 944 014 014.

La Alhóndiga is oorspronkelijk een groot wijnpakhuis voor de wijnhandelaren van Bilbao. In 1906 werd dit wijnpakhuis gebouwd door de architect Ricardo Bastida in de stijl van het Modernisme. Enkele jaren na de opening van het Guggenheimmuseum besloot de stad Bilbao het culturele aanbod van de stad uit te breiden in dit voormalig wijnpakhuis. Dit pakhuis was leeg komen te staan in de jaren zeventig doordat de wijnhandelaar verhuisde naar een buitenwijk van Bilbao. Het Alhóndiga ligt in de moderne Ensanche wijk, met winkelstraten vol bekende merken en andere gebouwen zoals het Palacio Chavarri.

Alhondiga - een multifunctioneel centrum

De Fransman Philippe Starck kreeg de opdracht dit wijnpakhuis om te bouwen tot een centrum voor cultuur en ontspanning. Hij maakte een ontwerp waarbij grote blokken rusten op 43 zuilen, die allemaal van uiteenlopende stijlen zijn. Tegenwoordig bevat het multifunctionele gebouw een mediatheek, een bioscoop en een fitnesszaal.

Bovenop de top is een zwembad met prachtige peilers. Het bijzondere in het Alhóndiga is het plafond, waarin u zo nu en dan een zwemmer ziet voorbij zwemmen. Verder heeft het Alhóndiga een restaurant voor typisch Spaanse gerechten, een bar met een dakterras en winkels waar bijvoorbeeld design, kunstboeken en goede wijn te vinden is. Zeker tijdens een regenachtige dag is een bezoek aan het Alhóndiga een leuke afwisseling tijdens uw stedentrip in Bilbao.

AlhondigaGevel van Alhondiga
AlhondigaPilaren in de Alhondiga (google streetview)

Locatie bezoeken Alhóndiga Bilbao

Vlakbij de Alhondiga liggen ook:

Bilbao Alhondiga
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."