Spanje / Valencia / Ciudad de las Artes y Ciencias

Ciutat de les arts i les ciències

Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia: Alles over het Ciutat de les Arts i les Cièncie Valencia op Spaansesteden. Openingstijden, tickets van de bezienswaardigheid Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia.

Ciutat de les Art i Ciències Valencia bezoeken

Info Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

Adres Av. del Professor López Piñero, 7 Valencia
Tickets De volgende tickets zijn online te koop voor het bezoeken van Ciutat de les Art i les Ciències:
Metro & vervoer
  • Metrohalte Alameda (Metrolijn 5), dan nog een kwartier lopen tot het Ciudad de las Artes y Ciencias
  • Met de hop-on-hop-off bus stopt u voor de deur van enkele attracties van het Ciutat de les Art i les Ciències
Website http://cac.es

Ciutat de les Arts i les Ciències & Calatrava

De 'Ciutat de les Arts i les Ciències' (Valenciaans), de 'Ciudad de las Artes y las Ciencias' (Spaans) of 'de Stad van Kunst en Wetenschap' is een cultureel en wetenschappelijk complex in de Spaanse stad Valencia. De stad van de wetenschappen ligt in de tuinen van de Turia (de droge rivierbedding van de rivier de Turia).

Zes van de zeven moderne en futuristische gebouwen werden ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava (alleen L'Oceanogràfic aquarium werd ontworpen door Félix Candela). In 1996 is men begonnen met de bouw en stapsgewijs werden de verschillende gebouwen geopend, met als laatste L'Àgora in 2009. Door de crisis in Valencia zijn uiteindelijk de plannen voor drie wolkenkrabbers afgeblazen. Dit ‘wetenschappelijke stadspark’ Ciutat de les arts i les ciències beslaat zo’n 350.000 m².

De prachtige witte gebouwen rondom waterpartijen en parken zijn met stip de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Valencia. U kunt losse kaartjes kopen voor de verschillende onderdelen van 'La Ciudad de las Artes y las Ciencias', maar ook voordelige combinatie tickets.

Gebouwen van Ciutat de les Arts i les Ciències

De zeven opvallende gebouwen van wetenschappelijk en cultureel park Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia zijn:

aquarium valencia oceanografic L'Oceanogràfic; het grootste zeeaquarium van Europa. Klik hier voor meer info over het aquarium Valencia.
bezienswaardigheid valencia L'Hemisfèric; het planetarium en IMAX-theater 3D. In het IMAX theater zijn leuke en leerzame films in 3D en ze zijn vaak ook in het Engels. (Kosten € 8,80 en kinderen 4 t/m 12 jaar en 65+ € 6,85). Dagelijks zijn films tussen 10:00 en 20:00 uur. Het programma vindt u hier.
opera calatrava valenciaEl Palau de les Arts Reina Sofía; Dit opvallendste gebouw is het operagebouw en centrum voor podiumkunsten. In dit 70 meter hoge gebouw zijn vier podia voor opera, muziek, ballet en theater. Meer info over voorstellingen en tickets vindt u hier.
ciudad de las artes y las ciencias valencia L'Umbracle; gratis wandelpromenade met botanische palmentuin, een openluchtdiscotheek in en verder worden in L'Umbracle geregeld tentoonstellingen en exposities gehouden.
  • De palmentuin is het hele jaar van 08:00 - 01:30 uur geopend.
  • Van donderdag tot en met zaterdag kunt u zomers in de discotheek vanaf 00:00 terecht (meestal komen de Valencianen pas vanaf een uur of 2:00). De rest van het jaar kunt u terecht in club Mya, die onder L'Umbracle ligt.
ciudad de las artes y las ciencias valencia El Museu de les Ciències Príncipe Felipe; wetenschapsmuseum waarbij u mag experimenteren met techniek door dingen aan te raken en te voelen. Kom alles te weten over milieu, wetenschap en technologie. Ideaal met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar.
ciutat de les arts i les ciènciesEl Pont de l'Assut de l'Or; de 125 meter hoge brug over het terrein van ciutat de les arts i les ciències en hoogste punt van de stad Valencia.
stad van de kunst en wetenschapl'Àgora; evenementenhal voor o.a. concerten, tentoonstellingen, sportevenementen (o.a. Valencia Open 500 tennis) en de Valencia Fashion week. Het gebouw is alleen open tijdens evenementen.

Video: Ciutat de les Arts i les Ciències Valencia


Lokatie Ciutat de les arts i les ciènciess Valencia

Vlakbij de stad van de kunst en wetenschap liggen ook:

Jardines de Turia Valencia
Museo de bellas artes valencia
Strand Valencia
Stadion Valencia Mestalla

Turia Park

Museu de Bellas Artes
Strand
Mestalla Stadion
valencia bezienswaardigheden