Spanje / Valencia / Ciudad de las Artes y Ciencias

Ciutat de les arts i les ciències

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia, de stad van de wetenschap

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

Alles over het Ciutat de les Arts i les Cièncie Valencia. Openingstijden, tickets van de bezienswaardigheid Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia.

Ciutat de les Art i Ciències Valencia

Info Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

Adres Av. del Professor López Piñero, 7 Valencia
Tickets De volgende tickets zijn online te koop voor het bezoeken van Ciutat de les Art i les Ciències:
Vervoer
  • Metrohalte Alameda (Metrolijn 5), dan nog een kwartier lopen tot het Ciudad de las Artes y Ciencias
  • Met de hop-on-hop-off bus stopt u voor de deur van enkele attracties van het Ciutat de les Art i les Ciències
Website https://cac.es

Ciutat de les Arts i les Ciències & Calatrava

De 'Ciutat de les Arts i les Ciències' (Valenciaans), de 'Ciudad de las Artes y las Ciencias' (Spaans) of 'de Stad van Kunst en Wetenschap' is een cultureel en wetenschappelijk complex in de Spaanse stad Valencia. De stad van de wetenschappen ligt in de tuinen van de Turia (de droge rivierbedding van de rivier de Turia). Zes van de zeven moderne en futuristische gebouwen werden ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava (alleen L'Oceanogràfic aquarium werd ontworpen door Félix Candela). In 1996 is men begonnen met de bouw en stapsgewijs werden de verschillende gebouwen geopend, met als laatste L'Àgora in 2009. Door de crisis in Valencia zijn uiteindelijk de plannen voor drie wolkenkrabbers afgeblazen. Dit ‘wetenschappelijke stadspark’ Ciutat de les arts i les ciències beslaat zo’n 350.000 m². De prachtige witte gebouwen rondom waterpartijen en parken zijn met stip de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Valencia. U kunt losse kaartjes kopen voor de verschillende onderdelen van 'La Ciudad de las Artes y las Ciencias', maar ook voordelige combinatie tickets.

Gebouwen van Ciutat de les Arts i les Ciències

De zeven opvallende gebouwen van wetenschappelijk en cultureel park Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia zijn:

aquarium valencia oceanografic

L'Oceanogràfic

Een van de grootste zeeaquaria van Europa, welke behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Valencia. Klik hier voor meer info over het aquarium Valencia.

bezienswaardigheid valencia

L'Hemisfèric

Het planetarium en IMAX-theater 3D. In het IMAX theater zijn leuke en leerzame films in 3D en ze zijn vaak ook in het Engels. (Kosten € 8,80 en kinderen 4 t/m 12 jaar en 65+ € 6,85). Dagelijks zijn films tussen 10:00 en 20:00 uur. Het programma vindt u hier.

opera calatrava valencia

El Palau de les Arts Reina Sofía

Dit opvallendste gebouw is het operagebouw en centrum voor podiumkunsten. In dit 70 meter hoge gebouw zijn vier podia voor opera, muziek, ballet en theater. Meer info over voorstellingen en tickets vindt u hier.

ciudad de las artes y las ciencias valencia

L'Umbracle

Gratis wandelpromenade met botanische palmentuin, een openluchtdiscotheek in en verder worden in L'Umbracle geregeld tentoonstellingen en exposities gehouden.

De palmentuin is het hele jaar van 08:00 - 01:30 uur geopend.

Van donderdag tot en met zaterdag kunt u zomers in de discotheek vanaf 00:00 terecht (meestal komen de Valencianen pas vanaf een uur of 2:00). De rest van het jaar kunt u terecht in club Mya, die onder L'Umbracle ligt.

ciudad de las artes y las ciencias valencia

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Wetenschapsmuseum waarbij u mag experimenteren met techniek door dingen aan te raken en te voelen. Kom alles te weten over milieu, wetenschap en technologie. Ideaal met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar.

- € 8,70 voor volwassenen (€ 6,20 voor kinderen tot 12 jaar, studenten en 65+). Skip the line tickets koopt u eenvoudig vooraf online.
- Openingstijden laagseizoen: 10.00–18.00 uur en hoogseizoen (1 juli t/m 9 september): 10.00–21.00 uur
- Meer informatie vindt u hier

ciutat de les arts i les ciències

El Pont de l'Assut de l'Or

De 125 meter hoge brug over het terrein van ciutat de les arts i les ciències en hoogste punt van de stad Valencia.

stad van de kunst en wetenschap

l'Àgora

Evenementenhal voor o.a. concerten, tentoonstellingen, sportevenementen (o.a. Valencia Open 500 tennis) en de Valencia Fashion week. Het gebouw is alleen open tijdens evenementen.

Video: Ciutat de les Arts i les Ciències Valencia


Locatie Ciutat de les arts i les ciènciess Valencia

Vlakbij de stad van de kunst en wetenschap liggen ook:

valencia bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."