Spanje / Bilbao / Ayuntamiento

Ayuntamiento - stadhuis Bilbao

stadhuis bilbao ayuntamiento

Ayuntamiento, oftwel het stadhuis van Bilbao. Lees meer over deze bezienswaardigheid Ayuntamiento in Bilbao.

Ayuntamiento Bilbao (stadhuis)

Info Stadhuis van Bilbao

Adres Plaza Ernesto Erkoreka, 1 Bilbao
Metro Halte Casco Viejo of Abando
Rondleiding In het stadhuis worden rondleidingen gegeven. Deze dient u ruim vantevoren te reserveren via girpa@alcaldia.bilbao.net

Het 'Ayuntamiento' is het stadhuis van Bilbao welke gelegen is aan het plein Plaza Ernesto Erkoreka. Het stadhuis ligt op de rechteroever van de rivier de Nervión bij de 'Puente del Ayuntamiento'. Voor de bouw van dit neobarokke stadhuis zijn verschillende bouwstijlen gebruikt en van buitenaf ziet het gebouw er indrukwekkend uit door o.a. de fraaie klokkentoren en beelden. Het Ayuntamiento is gebouwd in 1892 en ontworpen door de architect Joaquín Rucoba, die tevens het Teatro Arriaga ontwierp. Het stadhuis is gebouwd op de plaats van de waar zich voorheen een oud San Augustijner klooster bevondt.

Rondleiding stadhuis Bilbao

In het stadhuis van Bilbao is het mogelijk een rondleiding met gids te nemen. Tijdens deze rondleiding van een uur krijgt u een inkijk in diverse zalen van het stadhuis, zoals de indrukwekkende Arabische hal. Deze laatste ruimte in neo-mujedarstijl heeft een bijzonder rijk gedecoreerd interieur, welke dan ook geregeld gebruikt wordt voor feesten en bruiloften.

Ayuntamiento Bilbao StadhuisHet stadhuis van Bilbao op de rechteroever van de rivier de Nervión

Waar ligt het Ayuntamiento in Bilbao?

Vlakbij het stadhuis liggen ook:

Bilbao stadhuis
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."