Spanje / Bilbao / Ayuntamiento

Ayuntamiento - stadhuis Bilbao

stadhuis bilbao ayuntamiento

Ayuntamiento Bilbao bezoeken: Alles over het stadhuis Bilbao op Spaansesteden.nl. Lees meer over deze bezienswaardigheid Ayuntamiento in de Spaanse stad Bilbao in het Baskenland.

Ayuntamiento Bilbao (stadhuis)

Praktische informatie bezoeken Stadhuis van Bilbao
Adres: Plaza Ernesto Erkoreka, 1 Bilbao
Metro: Halte Casco Viejo of Abando
Rondleiding: In het stadhuis worden rondleidingen gegeven. Deze dient u ruim vantevoren te reserveren via girpa@alcaldia.bilbao.net

Het 'Ayuntamiento' is het stadhuis van Bilbao dat gelegen is aan het plein Plaza Ernesto Erkoreka. Het stadhuis ligt op de rechteroever van de rivier de Nervión bij de 'Puente del Ayuntamiento'. Voor de bouw van dit neobarokke stadhuis zijn verschillende bouwstijlen gebruikt en van buitenaf ziet het gebouw er indrukwekkend uit door o.a. de fraaie klokkentoeren en beelden. Het Ayuntamiento is gebouwd in 1892 en ontworpen door de architect Joaquín Rucoba, die tevens het Teatro Arriaga ontwierp. Het stadhuis is gebouwd op de plaats van de waar zich voorheen een oud San Augustijner klooster bevondt.

Rondleiding stadhuis Bilbao

In het stadhuis van Bilbao is het mogelijk een rondleiding met gids te nemen. Tijdens deze rondleiding van een uur krijgt u een inkijk in diverse zalen van het stadhuis, zoals de indrukwekkende Arabische hal. Deze laatste ruimte in neo-mujedarstijl heeft een bijzonder rijk gedecoreerd interieur, welke dan ook geregeld gebruikt wordt voor feesten en bruiloften.

Ayuntamiento Bilbao StadhuisHet stadhuis van Bilbao op de rechteroever van de rivier de Nervión (iStock.com/Belyay)

Lokatie Ayuntamiento in Bilbao

Vlakbij het stadhuis liggen ook:

Zubizuri brug Bilbao Calatrava
Funicular de Artxanda kabelbaan
Guggenheim museum Bilbao
Casco Viejo, historisch centrum Bilbao

Zubizuri brug

Funixular de Artxanda
Guggenheim museum
Casco Viejo
Bilbao stadhuis