Spanje / Bilbao / Parken

Parken in Bilbao

Parque Etxebarria en Parque de Doña Casilda

park Bilbao

Parken in Bilbao: Alles over het parque Etxebarria en parque de Doña Casilda; twee mooie openbare stadsparken in de stad Bilbao in het Baskenland.

Parque Etxebarria de Bilbao

Praktische informatie bezoeken Parque Extebarria de Bilbao
Bereikbaarheid: Vanuit het oude centrum Casco Viejo pakt u de trappen vanaf het Plaza Unamuno
Metro: Halte Casco Viejo

Etxebarria Park is een stadspark in de stad Bilbao Bizkaia. Het Parque Etxebarria is gelegen in de wijk Begoña (van de gelijknamige basiliek), op het terrein van een voormalige staalgieterij. Het is een nakomeling van het industriële herstructureringsplan van Bilbao in de jaren '80, waarbij de staalgieterij plaats maakte plaats voor een groot openbaar park. Het is nog steeds het grootste park van de stad Bilbao. Vanaf de glooiende heuvel heeft u een schitterend uitzicht op de vallei waar de stad Bilbao in ligt, met name de wijken Abando en Casco Viejo.

parque etxebarria bilbao park uitzichtParque Etxebarria in Bilbao (iStock.com/kissenbo)

Lokatie Parque Etxebarria in Bilbao

Parque de Doña Casilda Bilbao:

Praktische informatie bezoek Parque de Doña Casilda in Bilbao
Adres: Casilda Iturrizar Parkea, Bilbao
Metro: Halte Moyua of San Mames

Het Parque de Doña Casilda is het bekendste park van Bilbao. Het park wordt ook wel parque Casilda Iturrizar genoemd, vernoemd naar de weldoener die dit park aan Bilbao heeft geschonken. Het park werd aangelegd tussen 1912 en 1920 in Engelse romantische stijl en is een oase van rust in de stad. Het ligt vlakbij het Guggenheim museum en het maritiem museum aan de rivier de Nervión in de wijk Indautxu.

Het is een park om heerlijk door de 8,52 hectare heen te slenteren via de vele paadjes en langs de deocratieve fontein (soms met licht en geluid tijdens vakantiemaanden) of om de vogels te bekijken bij de eendenvijver. Sinds 1940 is ook het museum van de schone kunsten (Museo de Bellas Artes de Bilbao) in dit park gevestigd.

Parque Doña Casilda in BilbaoParque Doña Casilda in Bilbao (iStock.com/Belyay)

Lokatie Parque de Doña Casilda Bilbao

Bilbao park