Spanje / Bilbao / Parken

Parken in Bilbao

Parque de Doña Casilda en Parque Etxebarria

park Bilbao

Parken in Bilbao: Alles over het parque Etxebarria en parque de Doña Casilda; twee mooie openbare stadsparken in de stad Bilbao in het Baskenland.

1. Parque de Doña Casilda Bilbao

Info Parque de Doña Casilda in Bilbao
Adres Casilda Iturrizar Parkea, Bilbao
Metro Halte Moyua of San Mames

Het Parque de Doña Casilda is het bekendste park van Bilbao. Het park wordt ook wel parque Casilda Iturrizar genoemd, vernoemd naar de weldoener die dit park aan Bilbao heeft geschonken. Het park werd aangelegd tussen 1912 en 1920 in Engelse romantische stijl en is een oase van rust in de stad. Het ligt vlakbij het Guggenheim museum en het maritiem museum aan de rivier de Nervión in de wijk Indautxu. Het is een park om heerlijk door de 8,52 hectare heen te slenteren via de vele paadjes en langs de deocratieve fontein (soms met licht en geluid tijdens vakantiemaanden) of om de vogels te bekijken bij de eendenvijver. Sinds 1940 is ook het museum van de schone kunsten (Museo de Bellas Artes de Bilbao) naast dit park gevestigd.

Parque Doña Casilda in BilbaoFonteinen van Parque Doña Casilda in Bilbao
Parque Doña Casilda in BilbaoHet Doña Casilda park

Locatie Parque de Doña Casilda Bilbao

2. Parque Etxebarria de Bilbao

Info Parque Extebarria de Bilbao
Bereikbaarheid Vanuit het oude centrum Casco Viejo pakt u de trappen vanaf het Plaza Unamuno
Metro Halte Casco Viejo

Etxebarria Park is een stadspark in Bilbao. Het Parque Etxebarria is gelegen in de wijk Begoña (van de gelijknamige basiliek), op het terrein van een voormalige staalgieterij. Het is een nakomeling van het industriële herstructureringsplan van Bilbao in de jaren '80, waarbij de staalgieterij plaats maakte plaats voor een groot openbaar park. Het is nog steeds het grootste park van de stad Bilbao. Vanaf de glooiende heuvel heeft u in de buurt van de hoge schoorsteen een schitterend uitzicht op de vallei waar de stad Bilbao in ligt, met name de wijken Abando en Casco Viejo.

parque etxebarria bilbao park uitzichtUitzicht op Bilbao vanaf het Etxebarria Park
parque etxebarria bilbao park uitzichtParque Etxebarria in Bilbao

Locatie Parque Etxebarria in Bilbao

Bilbao park
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."