Spanje / Bilbao / Eten & Drinken

Eten & Uitgaan in Bilbao

Restaurants, Pintxos & Nightlife in Bilbao Spanje

Bilbao restaurants

Alle informatie over eten en uitgaan in Bilbao. Waar moet je heen voor de beste pintxos en andere restaurants in Bilbao? Waar moet je uitgaan in Bilbao?

Eten en restaurants in Bilbao

Voor goed eten (overheerlijke pintxos en Baskische gerechten) kunt u goed terecht in Bilbao; de Baskische keuken wordt vaak gezien als een van de besten ter wereld en uiteten gaan is een belangrijke sociale bezigheid voor de Basken. Er zijn niet voor niets zoveel Baskische restaurants met een Michelinster.

U heeft in Bilbao dan ook in elke prijsklasse een groot aanbod aan restaurants. Voor de Basken is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is dan ook het beste tijdstip om een voordelige maaltijd te vinden, bijvoorbeeld een goedgoop dagmenu "menu del dia". In de maaltijden is verse vis (vooral kabeljauw; bacalao) vaak een belangrijk ingredient, dankzij de nabijheid van de zee en aan lekkere visschotels zal dus geen gebrek zijn. Ook kenmerkt de keuken zich door veel verse groentes. Typische Baskische nagerechten zijn Canutillos de Bilbao (een gebakje met room) en arroz con leche (rijstpap).

De meeste goedkopere restaurantjes en cafés bevinden zich in de wijk Casco Viejo (historische centrum van Bilbao) en rond de campus van de Universiteit van Duesto (vlakbij het Guggenheim museum).

Pintxos in Bilbao

's Avonds eten de Basken vaak pintxos; dit zijn de Baskische vorm van tapas. Het zijn meestal kunstachtig opgemaakte stukjes stokbrood, waarbijn de ingrediënten bijeengehouden worden door een tandenstoker of sateprikker wordt gebruikt om de verschillende ingrediënten bij elkaar te houden. Bij het afrekenen dienen prikkers echter om later te kunnen tellen hoeveel pintxos u gegeten heeft. Gooi deze dus niet weg.

Tapasbars vindt u ruimschoots rond bijvoorbeeld het plein Plaza Nueva, de straat Siete Calles en in de buurt van de Gran Via (Avenida Licenciado Poza, de Calle Garcia Rivero en de Calle Ledesma).

Pintxos eten BilbaoPintxos in Bilbao

Uitgaan in Bilbao

Bilbao heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken, pubs, bioscopen en theaters (o.a. Teatro Arriaga). In Bilbao gaat het uitgaansleven volgens de Txikiteo; dit is een uitgebreide kroegentocht langs allerlei verschillende tapasbars. Naast de Casco Viejo zijn het gebied rond de universiteit(campus) en de buurt van het plein Plaza Indautxu perfect geschikt voor een "Txikiteo" tapas en kroegentocht. Bekende discotheken in Bilbao zijn Distrito 9 en Congreso.

Bilbao restaurants
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."