Spanje / Bilbao / Theater

Teatro Arriaga Bilbao

Operahuis en theater in Bilbao

Teatro Arriaga Bilbao

Het Teatro Arriaga de Bilbao is het opera en theatergebouw van Bilbao. Een prachtig theater in neo-barokke stijl gelegen aan de rand van de Casco Viejo.

Teatro Arriaga Bilbao, het operahuis en theater van Bilbao

Info Teatro Arriaga Bilbao

Adres Plaza Arriaga, 1 Bilbao
Metro Casco Viejo of Abando
Openingstijden Bezoek de website voor een overzicht van de theater voorstellingen
Website www.teatroarriaga.eus

Het Arriaga Theater ("Teatro Arriaga") is een operahuis in Bilbao. Het theater werd in 1890 gebouwd in neo-barokke stijl door architect Joaquín Rucoba. Rucoba was dezelfde architect die het stadhuis van Bilbao heeft ontworpen en heeft zich deels laten inspireren door het operagebouw van Parijs.

Arriaga

Het enorm mooie theatergebouw met de nodige renaissance-elementen is vernoemd naar de muzikant en componist Juan Crisostomo de Arriaga, die in zijn tijd ook wel bekend stond als de "Spaanse Mozart". Arriaga schreef op de leeftijd van 13 en zijn eerste opera en stierf aan tuberculose kort zijn 20e verjaardag. Het Arriaga theater is herbouwd in 1985 na de zware beschadigingen van een zware overstroming in augustus 1983. Neem tijdens je stedentrip Bilbao eens een kijkje bij dit theatergebouw of bezoek een voorstelling en aanschouw o.a. de monumentale trap van Teatro Arriaga.

Teatro Arriaga Bilbao theaterHet theater van Bilbao uit de lucht
Teatro Arriaga Bilbao theater

Locatie Teatro Arriaga in Bilbao

Vlakbij het Arriaga-theater liggen ook:

Bilbao theater
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."