Spanje / Bilbao / Casco Viejo

Casco Viejo - Centrum Bilbao

Het historische centrum van Bilbao - Casco Viejo

casco viejo bilbao historisch centrum

Casco Viejo - Historisch centrum Bilbao: Alles over het oude stadscentrum van Bilbao op Spaansesteden.nl. Alle bezienswaardigheiden in de Casco Viejo en 'Las Siete Calles' in de Baskische stad Bilbao.

Casco Viejo (Historisch centrum) Bilbao

Praktische info bezoeken Casco Viejo (Historisch centrum) Bilbao
Metro: Halte Casco Viejo

Het historische centrum met de 'Siete Calles'

Op de rechteroever van de rivier de Nervión ligt de Casco Viejo, het oude en historische stadscentrum van Bilbao. Rond 1300 werd hier het hart van de stad gesticht. Dit historische centrum is een doolhof van smalle straatjes en het centrum van deze oude wijk vormen de 'Siete Calle' oftewel de zeven straten die de oorspronkelijke stad vormden, namelijk Artecalle, Somera, Tendería, Barrencalle, Belosticalle, Carnicería Vieja, en Barrencalle Barrena. Dwaal rond deze zeven straatjes en ontdek verborgen pleintjes en hoeken met gebouwen in diverse stijlen zoals art nouveau, neoklassiek en barokke stijl. Het oude en levendige stadscentrum is door middel van vijf bruggen verbonden met de nieuwe stad.

De twee belangrijkste activiteiten in de Casco Viejo zijn shoppen en txikiteo, een kroegentocht doen en diverse wijnen met pintxos te proeven. In 'Las Siete Calle' vindt u als toerist namelijk de leukste eetgelegenheden en barretjes en bovenal de beroemde heerlijke (echte) pintxos.

Bezienswaardigheden 'Casco Viejo'

Bekende bezienswaardigheden in de Casco Viejo van Bilbao zijn de Santiagokathedraal, die op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ligt, de pelgrimskerk 'Basilica de Begoña' op de heuvel van de Casco Viejo, het bijzondere operagebouw 'Teatro Arriaga' en de markt 'Mercado de la Ribera'.

Las Siete Calle in BilbaoEen van Las Siete Calle in Bilbao (iStock.com/PocholoCalapre)
historische centrum van BilbaoCentraal in het midden het Ariaga-theater (iStock.com/Mimades)
Iglesia de San Anton centrum BilbaoIglesia de San Anton (iStock.com/Charles03 en rechts de Santiagokathedraal (iStock.com/Fabio_Marcino)
Santiago Kathedraal in Casco Viejo

Lokatie Casco Viejo - Historisch centrum Bilbao

Vlakbij de historische wijk liggen ook:

Santiago kathedraal Bilbao
Mercado de la Ribera Bilbao
Basilica de Begona
Teatro Arriaga theater

Santiago kathedraal

Mercado de la Ribera
Begoña basiliek
Arriaga theater
Bilbao centrum