Spanje / Bilbao / Casco Viejo

Casco Viejo - Centrum Bilbao

Het historische centrum van Bilbao - Casco Viejo

casco viejo bilbao historisch centrum

De Casco Viejo is het oude stadscentrum van Bilbao, een wijk die bekend is van de gezellige straatjes van 'Siete Calle' en de kathedraal van Bilbao.

Casco Viejo (Historisch centrum) Bilbao

Info Casco Viejo Bilbao
Metro Halte Casco Viejo

Het historische centrum met de 'Siete Calles'

Op de rechteroever van de rivier de Nervión ligt de Casco Viejo, het oude en historische stadscentrum van Bilbao. Rond 1300 werd hier het hart van de stad gesticht. Dit historische centrum is een doolhof van smalle straatjes en het centrum van deze oude wijk vormen de 'Siete Calle' oftewel de zeven straten die de oorspronkelijke stad vormden, namelijk Artecalle, Somera, Tendería, Barrencalle, Belosticalle, Carnicería Vieja, en Barrencalle Barrena. Dwaal rond deze zeven straatjes en ontdek verborgen pleintjes en hoeken met gebouwen in diverse stijlen zoals art nouveau, neoklassiek en barokke stijl. Het oude en levendige stadscentrum is door middel van vijf bruggen verbonden met de nieuwe stad.

Las Siete Calle in BilbaoEen van Las Siete Calle in Bilbao
historische centrum van BilbaoDe trappen richting de Basilica de Begoña

Bezienswaardigheden 'Casco Viejo'

De twee belangrijkste activiteiten in de Casco Viejo zijn shoppen en txikiteo, een kroegentocht doen en diverse wijnen met pintxos te proeven. In 'Las Siete Calle' vindt u als toerist namelijk de leukste eetgelegenheden en barretjes en bovenal de beroemde heerlijke (echte) pintxos. Bekende bezienswaardigheden in de Casco Viejo van Bilbao zijn de Santiagokathedraal, die op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ligt, de pelgrimskerk 'Basilica de Begoña' op de heuvel van de Casco Viejo, het bijzondere operagebouw 'Teatro Arriaga' en de markt 'Mercado de la Ribera'.

Iglesia de San Anton centrum BilbaoIglesia de San Anton
Santiago Kathedraal in Casco ViejoDe Santiago kathedraal van Bilbao

Locatie Casco Viejo - Historisch centrum Bilbao

Vlakbij de historische wijk liggen ook:

Bilbao centrum
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
6 mei 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."