Spanje / Bilbao / Plaza Nueva

Plaza Nueva Bilbao

Het levendige plein in het hart van de Casco Viejo

Plaza Nueva Bilbao

Plaza Nueva is een neoklassiek plein en het levendige hart van de Casco Viejo, het oude centrum van Bilbao, Spanje. De ideale plek voor pintxos, restaurants en terrassen in Bilbao.

Plaza Nueva in Bilbao

Info Plaza Nueva Bilbao

Adres Plaza Nueva ligt tussen de straten Calle Correo en Calle Askao
Metro Metrohalte 'Casco Viejo'

Het "Plaza Nueva" in Bilbao is een mooi neoklassiek plein welke is aangelegd in 1821. Dit plein is het levendige hart van de Casco Viejo, de oude wijk van Bilbao. Plaza Nueva wordt omringd door gebouwen, waarbij de onderste verdieping bestaat uit bogen. Onder deze bogen treft u tal van (pintxos)barretjes en restaurants. Het plein is dan ook ideaal geschikt om aan het eind van de middag een terrasje te pakken en onder het genot van pintxos (de Baskische vorm van tapas, welke prachtige kunstwerkjes zijn op cocktailprikkers) het Baskische leven te aanschouwen.

Vlooienmarkt 'Plaza Nueva'

In het weekend is het plein flink levendig. Elke zondag vindt namelijk tot 14:00 uur de vlooienmarkt plaats, waarbij u van alles kunt kopen van antiek tot boeken, en van dieren tot tweedehandsproducten.

Verder is Plaza Nueva een populaire plek voor concerten, demonstraties en evenementen. Een kort bezoek aan Plaza Nueva mag niet ontbreken bij een bezoek aan (het oude centrum van) Bilbao.

plaza nueva bilbao pleinPlaza Nueva in Bilbao, het plein in de Casco Viejo van Bilbao
plaza nueva bilbao pleinEen gezellig plein om in de avond pintxos te eten

Locatie Plaza Nueva Bilbao

Vlakbij het Plaza Nueva plein liggen ook:

Plaza Nueva Bilbao
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."