Spanje / Bilbao / Plaza Nueva

Plaza Nueva Bilbao

Plaza Nueva Bilbao

Plaza Nueva Bilbao: Alles over dit plein in de Casco Viejo (oude centrum) van Bilbao op Spaansesteden.nl. Plaza Nueva is een bezienswaardigheid in de Spaanse stad Bilbao in het Baskenland.

Plaza Nueva Bilbao

Praktische informatie bezoeken Plaza Nueva Bilbao

Adres: Plaza Nueva ligt tussen de straten Calle Correo en Calle Askao
Metro: Metrohalte 'Casco Viejo'

Het "Plaza Nueva" in Bilbao is een mooi neoklassiek plein welke is aangelegd in 1821. Dit plein is het levendige hart van de Casco Viejo, de oude wijk van Bilbao. Plaza Nueva wordt omringd door gebouwen, waarbij de onderste verdieping bestaat uit bogen. Onder deze bogen treft u tal van winkeltjes, barretjes en restaurants. Het plein is dan ook ideaal geschikt om aan het eind van de middag een terrasje te pakken en onder het genot van pinxtos (de Baskische vorm van tapas, welke prachtige kunstwerkjes zijn op cocktailprikkers) het Baskische leven te aanschouwen.

Vlooienmarkt 'Plaza Nueva'

In het weekend is het plein flink levendig. Elke zondag vindt namelijk tot 14:00 uur de vlooienmarkt plaats, waarbij u van alles kunt kopen van antiek tot boeken, en van dieren tot tweedehandsproducten.

Verder is Plaza Nueva een populaire plek voor concerten, demonstraties en evenementen. En kort bezoek aan Plaza Nueva mag niet ontbreken bij een bezoek aan (het oude centrum van) Bilbao.

plaza nueva bilbao pleinPlaza Nueva in Bilbao, het levendige plein in de oude wijk Casco Viejo van Bilbao (iStock.com/Txiriguili)

Lokatie Plaza Nueva Bilbao

Vlakbij het Plaza Nueva plein liggen ook:

Santiago kathedraal Bilbao
Mercado de la Ribera Bilbao
Casco Viejo, historisch centrum Bilbao
Teatro Arriaga theater

Santiago kathedraal

Mercado de la Ribera
Casco Viejo
Arriaga theater
Bilbao stedentrip