Spanje / Bilbao / Palacio de Chavarri

Plaza Moyúa & Palacio de Chavarri Bilbao

Palacio de Chavarri

Palacio de Chavarri, een klein paleis en bezienswaardigheid aan de Plaza Moyúa in Bilbao, Spanje. Tegenwoordig een regeringsgebouw.

Palacio de Chavarri in Bilbao

Info Palacio de Chavarri Bilbao

Adres Plaza Federico Moyúa, 5 Bilbao
Metro Halte Moyua
Bijzonderheden In principe is het paleis alleen aan de buitenkant te bewonderen. Een hele enkele keer worden rondleidingen georganiseerd in Palacio de Chavarri.

Aan het plein Plaza Moyúa in Bilbao ligt een mooi en klein paleis, genaamd Palacio de Chávarri. Dit paleis in Vlaams neorealistische stijl werd ontworpen door de architect Atanasio de Anduiza in opdracht van de rijke zakenman Victor Chavarri en zijn broer Benigno. Sinds 1943 is het een gebouw van de burgelijke regering van het Baskenland.

Hoewel het paleis op normale dagen niet van binnen is te bewonderen, is de mooie verschijning in het straatbeeld van Bilbao een reden dat dit gebouw en paleis tot de bezienswaardigheden van Bilbao wordt gerekend. Wanneer u de Gran Via winkelstraat volgt komt u vanzelf uit bij de grote rotonde van Plaza Moyúa.

Palacio de ChavarriChavarri paleis aan het plein Plaza Moyúa
Palacio de ChavarriPalacio de Chavarri in Bilbao

Locatie Palacio de Chavarri in Bilbao

Vlakbij Plaza Moyúa liggen ook:

Bilbao stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."