Spanje / Bilbao / Artxanda

Funicular de Artxanda Bilbao

Tandradbaan naar de berg Mount Artxanda

Funicular de Artxanda Bilbao

Alle tips over de Funicular Artxanda de Bilbao, de tandradbaan (kabelbaan) naar de top van Mount Artxanda, voor een schitterend uitzicht over Bilbao.

Funicular en Mount Artxanda, kabelbaan Bilbao

Info Funicular de Artxanda Bilbao

Adres Funikularreko Plaza, s/n, 48007 Bilbao of Carretera de Artxanda a Santo Domingo, nº 27
Metro Vanaf halte Abando of Moyua nog één kilometer lopen
Tickets
  • Enkeltje € 2,50
  • Retour € 4,30
  • Onder 6 jaar gratis
Openingstijden
  • Van 1 juni tot 30 september rijdt de Artxanda-kabelbaan van maandag t/m donderdag van 07:15 uur tot 22:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 07:15 uur tot 23:00 uur. Op zondagen en feestdagen van 08:15 uur tot 22:00 uur.
  • Van 1 oktober tot 31 mei rijdt de Artxanda-kabelbaan van maandag t/m zaterdag van 07:15 uur tot 22:00 uur. Op zondagen en feestdagen van 08:15 uur tot 22:00 uur.
Website funicularartxanda.bilbao.eus

Kabelbaan naar Mount Artxanda

De Artxanda Funicular (Baskisch: Artxandako Funikularra) is de kabelbaan in Bilbao. Deze tandradbaan verbindt het centrum van Bilbao met het recreatiegebied op de top van de nabijgelegen berg Mount Artxanda. Op deze Artxanda berg vindt u een park, een restaurant, een hotel, een sportcomplex en de belangrijkste reden voor de toerist: op ongeveer 250 meter hoogte een mooi panoramisch uitzicht over de stad Bilbao, de Ría del Nervión en de zee. Het elektrische kabeltrammetje 'funicular' legt een lengte van 770 meter af en het maximale stijgingspercentage is 45%. Gedurende de rit van 3 minuten kan de funicular maximaal 70 personen vervoeren.

Startpunt Funicular de Artxanda Bilbao

Het vertrekpunt van de Artxanda kabelbaan is net ten noorden van de Zubizuri brug, op de rechteroever van de rivier de Nervion, en op loopafstand van het Guggenheim Museum. De funicular rijdt elke 15 minuten gedurende de dag. Tickets voor de funicular de Artxanda kunnen gekocht worden bij de stations.

Mount artxanda uitzichtUitzicht over Bilbao vanaf Mount Artxanda
Mount artxanda uitzichtDe funicular op de top

Locatie Funicular de Artxanda - tandradbaan Bilbao

Vlakbij de kabelbaan liggen ook:

Bilbao stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."