Spanje / Bilbao / Basilica de Begoña

Basilica de Begoña Bilbao

De basiliek en pelgrimskerk van Bilbao

Basilica de Begoña Bilbao

Alles over de Basilica de Begoña, de basiliek en pelgrimskerk in Bilbao, Spanje. Een bezienswaardigheid in Bilbao en het Baskenland.

Basilica de Begoña in Bilbao

Info Basilica de Begoña Bilbao

Adres Calle Virgen de Begoña, 38
Metro Casco Viejo (uitgang: Mallona)
Entree De basiliek is gratis te bezoeken
Openingstijden
  • Dagelijks van 8:30 - 13:30 en 17:30 - 20:30 uur
  • Feestdagen van 9:30 - 13:30 en 17:30 - 20:30 uur
  • Tijdens een dienst kunt u de kerk niet bezoeken

De basiliek van Begoña ligt op een heuvel en maakt geen deel uit van de oude stadswijk Casco Viejo van Bilbao. De Basílica de Begoña is een 16e eeuwse pelgrimskerk welke is ontworpen door de architect Sancho Martínez de Arego. Op de plaats waar de basiliek gebouwd is zou in de 16e eeuw de Maagd Maria zijn verschenen. De kerk is daarom nu gewijd aan de Maagd van Begoña (Andra Mari de Begoña), de beschermheilige van Vizcaya. De inwoners van Bilbao noemen hun 'moeder' ook wel Amatxu en het is traditie dat organisaties, sportteams en zelfs zakenmensen zingend de heuvel op gaan om de maagd van Begoña te bezoeken. De basiliek heeft verder een bijzondere klokkentoren uit 1922 met maar liefst 26 klokken en de gevel met een grote triomfboog is in renaissancestijl.

Hoe kom je bij de Begoña basiliek?

Deze pelgrimskerk is zowel te voet als per lift te bereiken. Vanaf de kerk 'Iglesia de San Nicolas de Bari' in de Casco Viejo kunt u de lift nemen. De mooie wandeltocht van 311 traptredes op de Calzadas de Mallona duurt ongeveer twintig minuten om de heuvel te beklimmen en de basiliek te bereiken.

Basiliek in BilbaoBasilica de Begoña in Bilbao
Basiliek BilbaoBinnenin de basiliek in Bilbao

Waar ligt de Basilica de Begoña in Bilbao?

Vlakbij de basiliek liggen ook:

Bilbao basiliek
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."