Spanje / Bilbao / Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes de Bilbao

Museum van de Schone Kunsten in Bilbao

Museo de Bellas Artes de Bilbao

Alles over Museo de Bellas Artes de Bilbao, het Museum van de Schone Kunsten in Bilbao, na het Guggenheim het meest bezochte museum van Bilbao.

Museo de Bellas Artes Bilbao "Museum van de schone kunsten"

Info bezoeken Museo de Bellas Artes de Bilbao

Adres Museo Plaza, 2 Bilbao
Metro Moyúa station (L1 en L2)
Tickets
  • Standaard: € 7,00
  • 0 - 25 jaar: Gratis entree museum
Openingstijden
  • Maandag t/m zaterdag 10:00 - 20:00 uur
  • Zondag 10:00 - 15:00 uur
  • 24 en 31 december, 11:00 - 15:00 uur
  • 25 december, 1 en 6 januari museum gesloten
Website www.museobilbao.com

Museo de Bellas Artes Bilbao

Het Museo de Bellas Artes de Bilbao, ook wel het "Museum voor Schone Kunsten van Bilbao" is het kunstmuseum in de Spaanse stad Bilbao. Het ligt in het in het park Casilda Iturrizar. Het museum is ontstaan uit een fusie van het in 1908 opgerichte Museo de Bellas Artes en het Museo de Arte Moderne uit 1924. Sinds 1962 is het Museo de Bellas Artes van Bilbao gevestigd in dit classicistische gebouw en werd ontworpen door de architecten Fernando Urrutia en Gonzalo Cárdenas. In 2001 heeft het museum een grondige renovatie ondergaan. Tegenwoordig is dit museum het tweede grootste en meest bezochte museum in het Baskenland op het Guggenheim Museum in Bilbao na en één van de rijkste Spaanse musea buiten Madrid.

Collectie van het 'Bellas Artes' Museum

Het Museo de Bellas Artes van Bilbao heeft een collectie van ruim 8000 werken (schilderijen, grafische werken, beeldhouwkunst en toegepaste kunst) van de 12e eeuw tot hedendaagse moderne Baskische, Spaanse en Europese kunst. Het Museo de Bellas Artes bevat schilderijen van oude meesters zoals El Greco, Van Dyck, Goya, Sorolla, Cranach, Murillo, Ruisdael en Bellotto, samen met de 19e eeuwse en moderne meesters: Sorolla, Mary Cassatt, Peter Blake, Gauguin, Henri Le Sidaner, James Ensor en Francis Bacon.

Vlakbij het kunstmuseum liggen ook:

Bilbao stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."