Spanje / Bilbao / Guggenheim museum

Guggenheim Bilbao

Het Guggenheim museum in Bilbao bezoeken & tickets

Guggenheim Bilbao

Museo Guggenheim Bilbao bezoeken? Alle informatie en tickets het Museum Guggenheim in Bilbao, het museum dat de belangrijkste bezienswaardigheid is in het Bilbao.

Guggenheim museum Bilbao

Info bezoek Museo Guggenheim & Tickets

Bereikbaarheid

Te voet in het centrum (Avenida Abandoibarra 2) of metrohalte Moyua, exit: “Ercilla-Guggenheim”

Tickets Guggenheim

  • Tickets volwassenen: € 13,00 entree (Incl. audioguide). Handig: Koop hier skip the line tickets en ontloop de wachtrij
  • Studenten: (< 26 jaar) & 65+ 6,50 € / Kinderen tot 18 jaar gratis
Reserveer tickets online

Tip: Voor slechts 34 euro koopt u een combiticket voor het Guggenheim-museum & de hop-on-hop-off bus. Deze tickets koopt u eenvoudig online.

Openingstijden

  • Dinsdag t/m zondag: 11:00 - 19:00 uur
  • Gesloten op maandagen, behalve maandagen in juni, juli en augustus
  • Het museum is gesloten op 25 december en 1 januari. Op 24 en 31 december gesloten om 17:00 uur

Het Museum Guggenheim Bilbao is een van de vier Guggenheim musea op de wereld (Naast New York, Berlijn en Venetië en in de toekomst in Abu Dhabi). Het is een museum voor moderne en experimentele kunst en worden beheerd door de New Yorkse Solomon R. Guggenheim Foundation. Sinds de komst in 1997 van het 'Museo Guggenheim Bilbao' heeft het toerisme in deze Spaanse stad een flinke groei ondergaan, waarbij de stad zijn grauwe beeld van arbeider,- en havenstad verruilde voor een hipper imago.

Museum Guggenheim BilbaoDe opvallende titanium buitenkant van het museum
Tickets Guggenheim BilbaoDe Flower Puppy bij de ingang van het Guggenheim

Het Guggenheim Bilbao, een bijzonder gebouw

Het bijzondere gebouw is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Gehry en is aan de buitenkant bedekt met opvallende schubvormige titanium platen. Het gebouw doet denken aan een groot schip, varend op zee. De architect Gehry heeft hierbij gedacht aan de lange visserstraditie van Bilbao. Het glanzende oppervlakte van titanium wekt met het glimmen door de zon de illusie van vissenschubben. De pleinen rondom het museum zijn vrij toegankelijk te bewandelen en opvallende kunstwerken buiten het museum zijn o.a. de kenmerkende Flower Puppy van de kunstenaar Jeff Koons en een reuzenspin (met een marmeren ei) van de Franse kunstenaar Louise Bourgeois.

Daarnaast bevat het gebouw veel glazen wanden die de kunstwerken moeten beschermen tegen warmte en zonlicht, maar geven ook mooi natuurlijk licht in het museum. Het gebouw is een kunstwerk op zich en heeft bijna 11.000 m2 oppervlakte voor tentoonstellingen.

Museum Guggenheim BilbaoDe opvallende titanium buitenkant van het museum
GuggenheimOpvallende kunstwerken rondom het Guggenheim museum

Collectie Guggenheim museum Bilbao

Het bezoek van het museum begint in het centrale en lichte atrium, het hart van het museum met opvallende liften en wandelpaden. Rondom het atrium zijn drie etages met tentoonstellingsruimtes (totaal 20 galerijen). De collectie is erg gevarieerd van moderne kunst tot werken van grote kunstenaars als Picasso, Salvador Dalí, Richard Serra, Joseph Beuys en Andy Warhol. Alle werken uit de collectie en tentoonstelling komen uit de periode van halverwege de 20e eeuw tot heden.

Guggenheim bezoeken & tickets

Het Museo Guggenheim is terecht dé publiekstrekker van zowel Bilbao als het Baskenland en mag niet ontbreken tijdens uw stedentrip Bilbao. Voorkom wachtrijen bij de kassa en koop uw skip the line tickets vooraf online zonder extra kosten. Uw tickets bestelt u eenvoudig online via deze betrouwbare aanbieder.

Lunchen in het museum?

Eten in het museum? Naast een standaard bistro om te lunchen beschikt het museum ook over het 'Nerua'-restaurant met een Michelin-ster. Reserveren voor dit sterren-restaurant is vaak noodzakelijk.

Video Museo Guggenheim Bilbao

Website: http://guggenheim-bilbao.es

Waar ligt het museum in Bilbao?

Vlakbij het Guggenheim liggen:

Zubizuri brug Bilbao Calatrava
Funicular de Artxanda kabelbaan
Casco Viejo, historisch centrum Bilbao
Maritiem museum Bilbao

Zubizuri brug

Funicular de Artxanda
Casco Viejo
Maritiem museum
Bilbao guggenheim museum
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 523 reviews
13 januari 2021 Silvia: "De beste online reisgids met leuke tips over de bezienswaardigheden in Spaanse steden."