Spanje / Bilbao / Kathedraal

Santiagokathedraal Bilbao

Bilbao

Santiagokathedraal van Bilbao: Alles over de kathedraal in Bilbao bezoken op Spaansesteden.nl. Openingstijden, tickets, adres van deze kerk Donejakue Katedrala in de Baskische stad Bilbao.

Santiagokathedraal Bilbao

Praktische info Santiago kathedraal van Bilbao

Adres: Plaza de Santiago, 1 Bilbao
Metro: Halte Casco Viejo
Toegangsprijs: De entree voor de kathedraal is 5,00 €
Openingstijden: Dagelijks van 10:00 - 20:00 uur (behalve tijdens de mis)
Website: catedraldebilbao.blogspot.com.es

Santiagokathedraal van Bilbao

De Santiagokathedraal is de kathedraal in het oude stadscentrum (Casco Viejo) van Bilbao. In het Baskisch is het de Donejakue Katedrala. Sinds 1950 mag de Gotische kerk zich officieel kathedraal noemen en de opgerichting was ter ere van de patroonhielige van Bilbao en apostel Sint Jacobus ('Santiago' in het Spaans). De kathedraal ligt dan ook op de bekende pelgrimsroute ('Camino de la Costa') naar Santiago de Compostela.

De bouw van de kerk startte in de 14 eeuw en de kerk werd gerenoveerd na een flinke brand in 1571. Hierdoor tref je een mengeling van (neo)-gotische delen en renaissance stijl. Interessant zijn de Gotische kloostergang, de 'Deur van de Engel' en de 26 altaren van de pelgrimskerk. De neogotische façade en de toren dateren uit de 19de eeuw.

Tijdens uw wandeling door de Casco Viejo is het zeker de moeite waard een gratis blik in de Santiagokathedraal te werpen. In de kathedraal ligt verder een klein bischoppelijk museum met heilige kunst van de kathedraal.

kathedraal bilbaoDe pelgrimskathedraal van Bilbao (iStock.com/Fabio_Marcino)
kathedraal bilbaoPlaza de Santiago (stock.adobe.com ©ksl)

Lokatie van Santiagokathedraal Bilbao

De kathedraal van Bilbao ligt vormt het hart van het historische centrum 'Casco Viejo' in Bilbao en ligt aan een klein plein genaamd 'Plaza de Santiago'.

Vlakbij de kathedraal liggen ook:

Teatro Arriaga theater
Mercado de la Ribera Bilbao
Casco Viejo, historisch centrum Bilbao
Guggenheim museum Bilbao

Arriaga theater

Mercado de la Ribera
Casco Viejo
Guggenheim museum
Bilbao stedentrip