Spanje / Bilbao / Kathedraal

Santiagokathedraal Bilbao

Donejakue Katedrala, de kathedraal van Bilbao

Bilbao

De Donejakue Katedrala, oftwel de Santiagokathedraal van Bilbao, is een kerk op de pelgrimsroute gelegen in de Baskische stad Bilbao.

Santiagokathedraal Bilbao

Info Santiago kathedraal van Bilbao

Adres Plaza de Santiago, 1 Bilbao
Metro Halte Casco Viejo
Toegangsprijs De entree voor de kathedraal is 6,00 €
Openingstijden
  • Maandag t/m vrijdag 10:00 - 14:00 en 15:00 - 18:30 uur
  • Zaterdag van 10:00 - 18:30 uur
  • Zondags gesloten
Website Officiële website

Santiagokathedraal Bilbao

De Santiagokathedraal is de kathedraal in het oude stadscentrum (Casco Viejo) van Bilbao. In het Baskisch is het de Donejakue Katedrala en in het Spaans Catedral de Santiago. Sinds 1950 mag de Gotische kerk zich officieel kathedraal noemen en de opgerichting was ter ere van de patroonhielige van Bilbao en apostel Sint Jacobus ('Santiago' in het Spaans). De kathedraal ligt dan ook op de bekende pelgrimsroute ('Camino de la Costa') naar Santiago de Compostela.

De bouw van de kerk startte in de 14 eeuw en de kerk werd gerenoveerd na een flinke brand in 1571. Hierdoor tref je een mengeling van (neo)-gotische delen en renaissance stijl. Interessant zijn de Gotische kloostergang, de 'Deur van de Engel' en de 26 altaren van de pelgrimskerk. De neogotische façade en de toren dateren uit de 19de eeuw.

Tijdens uw wandeling door de Casco Viejo is het zeker de moeite waard een gratis blik in de Santiagokathedraal te werpen. In de kathedraal ligt verder een klein bischoppelijk museum met heilige kunst van de kathedraal.

kathedraal bilbaoDe pelgrimskathedraal van Bilbao
kathedraal bilbaoPlaza de Santiago

Locatie van Santiagokathedraal Bilbao

De kathedraal van Bilbao ligt vormt het hart van het historische centrum 'Casco Viejo' in Bilbao en ligt aan een klein plein genaamd 'Plaza de Santiago'.

Vlakbij de kathedraal liggen ook:

Bilbao catedral
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."