Spanje / Córdoba / Synagoge

Synagoge van Cordoba

De Sinagoga de Córdoba in de Joodse wijk bezoeken?

Synagoge van Cordoba

Een interessante bezienswaardigheid in Córdoba (Spanje) is het bezoeken van de Synagoge van Córdoba gelegen in de mooie Joodse wijk. Lees onze tips:

Synagoge van Córdoba

Info Sinagoga de Córdoba

Adres Calle de los Judíos, 20 Córdoba
Tickets

Gratis te bezoeken voor burgers van de EU (Anders € 0,30)

Een leuke manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de synagoge en andere bezienswaardigheden in Cordoba, zoals de Mezquita, is door u aan te melden bij een van onderstaande wandeltochten. Ideaal wanneer u maar één dag in Cordoba op bezoek bent:

Openingstijden
  • 1 Juli - 31 augustus: Dinsdag t/m zondag: 9:00 - 15:00 uur
  • 1 September - 30 Juni: Dinsdag t/m zaterdag: 9:00 - 21:00 uur en zondags: 9:00 - 15:00 uur
  • Maandag gesloten
Website sinagogadecordoba.cfm

Sinagoga de Córdoba in Joodse wijk

Deze Synagoge van Córdoba ("Sinagoga de Córdoba") stamt uit 1315 en is een van de drie overgebleven middeleeuwse synagogen van Spanje. De synagoge bevindt zich in de Juderia, de Joodse wijk van Córdoba. De synagoge die gebouwd is in mudéjarstijl is gratis te bezichtigen. De synagoge bestaat o.a. uit een binnenplaats (toegankelijk vanaf de straat), een hal en een gebedsruimte. Aan de oostelijke kant van de hal is een trap die leidt naar de galerij van de vrouwen. Deze galerie biedt uitzicht op de gebedsruimte.

Geschiedenis van de Synagoge

In 1492 eeuw is de synagoge omgevormd tot o.a. ziekenhuis en kapel voor het schoenmakersgilde. In de 19e eeuw werd het als nationaal monument weer gerestaureerd als de oorspronkelijke synagoge. In de synagoge zijn o.a. pleisterwerk met Hebreeuwse motieven te zien.

Synagoge van CordobaDe Sinagoga in de Joodse wijk van Cordoba
Synagoge van CordobaOp bezoek in de Synagoge van Cordoba

Locatie van de Synagoge Córdoba

Vlakbij de Synagoge liggen ook:

cordoba sinagoga
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."