Spanje / Córdoba / Medina Azahara

Medina Azahara (bij Córdoba)

Opgravingen van Medina Azahara vlakbij Córdoba

Cordoba

Medina Azahara ligt 8 kilometer ten westen van Córdoba. Op de Werelderfgoedplek vindt u de restanten en opgravingen van de oude Islamitische stad Al Madinah al-Zahr.

Opgravingen van Medina Azahara

Tours & Tickets Medina Azahara bij Córdoba

Adres Ctra. Palma del Río, Cardoba (8 km buiten de stad)
Tickets
 • Inwoners van de EU mogen gratis naar binnen op vertoon van identiteitsbewijs
 • Wilt u een compleet georganiseerde dagtocht met vervoer vanuit Córdoba, entree en een rondleiding met gids? Boek dan een tour via deze aanbieder. Misschien zijn onderstaande rondleidingen ook interessant voor u:
Openingstijden
 • Vanaf 1 oktober - 31 maart:
  Dinsdag tot en met zaterdag, 09:00 tot 18:00 uur.
  Zon- en feestdagen 9:00-15:00 uur.
 • Van 1 april - 30 juni:
  Dinsdag tot en met zaterdag, 09:00 tot 21:00 uur.
  Zon- en feestdagen 9:00-15:00 uur.
 • Van 1 juli - 30 september:
  Dinsdag tot en met zaterdag, 9:00-15:00 uur.
  Zon- en feestdagen 9:00-15:00 uur.
 • Maandags gesloten
 • Gesloten op: 1 en 6 januari, 1 mei, 24, 25 en 31 december.
Website www.medinaazahara.org
Bijzonderheden
 • Een bezoek duurt 2 - 3 uur
 • Bij de Medina Azahara is voldoende parkeergelegenheid. Neem met de auto vanuit Córdoba de snelweg Palma del Río (A-431) tot Madinat al-Zahra en dan de CO-3414 weg.
 • Wilt u met de bus? Voor 8 euro kunt u een dag van tevoren via het toeristenkantoor bustickets kopen voor een bezoek van 2 1/2 uur. Of nog simpeler: bestel hier uw vervoer, entree en rondleiding van te voren.

Geschiedenis Medina Azahara

Op ongeveer acht kilometer ten westen van Córdoba ligt Medina Azahara, ook wel Al Madinah al-Zahr in het Arabisch en tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 936 werd hier ooit begonnen met de bouw van de hoofdstad van het westelijke kalifaat in opdracht van kalief Abd ar-Rahman III van Córdoba. De paleis-stad werd door meer dan 10000 bouwvakkers per dag vanuit het niets in slechts 40 jaar gebouwd, maar in de 11e eeuw werd de stad bij een aanval bijna volledig vernield. Na de vernietiging van de stad diende deze plek als steengroeve voor vele gebouwen van het huidige Córdoba.

Archeologische opgravingen bezoeken Medina Azahara

De ruïnes van deze Islamitische stad worden sinds 1910 opgegraven en momenteel is nog maar 10 procent volledig opgegraven en gerestaureerd. Tegenwoordig is de Medina Azahara dan ook een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Spanje en tijdens uw bezoek kunt u o.a. gerestaureerde delen van het paleis bezoeken, zoals de Dar al Wuzara (het Huis van de Viziers) en het Salon de Abd Al-Rahmam. Wilt u meer archeologische vondsten zien van de Medina Azahara bezoek dan ook eens Museo Arqueologico de Córdoba, het archeologisch museum .

Leuk: Regel een rondleiding om de historische plek Medina Azahara nog meer tot leven te laten komen. Aan de hand van de verhalen van de gids krijgt u pas echt een beeld hoe het leven in deze stad er uit zag. Bestel uw rondleiding of vervoer naar de Medina Azahara hier.

Medina AzaharaOpgravingen van Medina Azahara
Medina Azahara Cordoba

Locatie Medina Azahara Córdoba

Andere highlights in Cordoba:

cordoba stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."