Spanje / Córdoba / Medina Azahara

Medina Azahara

Opgravingen van Medina Azahara vlabij Córdoba

Cordoba

Medina Azahara Córdoba: Alles over de restanten van een oude Islamitische stad nabij Córdoba: Openingstijden, tickets, adres van deze opgravingen van Al Madinah al-Zahr nabij de Spaanse stad Córdoba Andalusië.

Opgravingen van Medina Azahara bij Córdoba bezoeken:

Info bezoeken opgravingen Medina Azahara Córdoba

Adres: Ctra. Palma del Río, Cardoba (8 km buiten de stad)
Tickets:
 • Inwoners van de EU mogen gratis naar binnen op vertoon van identiteitsbewijs
 • Wilt u een compleet georganiseerde dagtocht met vervoer, entree en een rondleiding met gids? Boek dan een ticket via deze aanbieder. Misschien zijn onderstaande rondleidingen ook interessant voor u:
Openingstijden:
 • Vanaf 16 september - 31 maart:
  Dinsdag tot en met zaterdag, 09:00 tot 18:00 uur.
  Zon- en feestdagen 9:00-15:00 uur.
 • Van 1 april - 30 juni:
  Dinsdag tot en met zaterdag, 09:00 tot 21:00 uur.
  Zon- en feestdagen 9:00-15:00 uur.
 • Van 1 juli - 15 september:
  Dinsdag tot en met zaterdag, 9:00-15:00 uur.
  Zon- en feestdagen 9:00-15:00 uur.
 • Maandags gesloten
 • Gesloten op: 1 en 6 januari, 1 mei, 24, 25 en 31 december.
Website: http://www.medinaazahara.org
Bijzonderheden:
 • Een bezoek duurt 2 - 3 uur
 • Bij de Medina Azahara is voldoende parkeergelegenheid. Neem met de auto vanuit Córdoba de snelweg Palma del Río (A-431) tot Madinat al-Zahra en dan de CO-3414 weg.
 • Wilt u met de bus? Voor 8 euro kunt u een dag van tevoren via het toeristenkantoor bustickets kopen voor een bezoek van 2 1/2 uur. Of nog simpeler: bestel hier uw vervoer, entree en rondleiding van te voren.

Geschiedenis Medina Azahara

Op ongeveer acht kilometer ten westen van Córdoba ligt Medina Azahara, ook wel Al Madinah al-Zahr in het Arabisch. In 936 werd hier ooit begonnen met de bouw van de hoofdstad van het westelijke kalifaat in opdracht van kalief Abd ar-Rahman III van Córdoba. De paleis-stad werd door meer dan 10000 bouwvakkers per dag vanuit het niets in slechts 40 jaar gebouwd, maar in de 11e eeuw werd de stad bij een aanval bijna volledig vernield. Na de vernietiging van de stad diende deze plek als steengroeve voor vele gebouwen van het huidige Córdoba.

Archeologische opgravingen bezoeken Medina Azahara

De ruïnes van deze Islamitische stad worden sinds 1910 opgegraven en momenteel is nog maar 10 procent volledig opgegraven en gerestaureerd. Tegenwoordig is de Medina Azahara dan ook een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Spanje en tijdens uw bezoek kunt u o.a. gerestaureerde delen van het paleis bezoeken, zoals de Dar al Wuzara (het Huis van de Viziers) en het Salon de Abd Al-Rahmam. Wilt u meer archeologische vondsten zien van de Medina Azahara bezoek dan ook eens Museo Arqueologico de Córdoba, het archeologisch museum .

Tip: Regel een rondleiding om de historische plek Medina Azahara nog meer tot leven te laten komen. Aan de hand van de verhalen van de gids krijgt u pas echt een beeld hoe het leven in deze stad er uit zag. Bestel uw rondleiding of vervoer naar de Medina Azahara hier.

Medina AzaharaOpgravingen van Medina Azahara (foto's iStock.com/ToniFlap)
Medina Azahara Cordoba

Lokatie Medina Azahara Córdoba

Andere highlights in Cordoba:

Juderia barrio, Joodse wijk in Cordoba
Mezquita Cordoba tickets
Synagoge in Cordoba
Alcazar de los reyes christianos

Juderia wijk

Mezquita
Synagoge
Alcazar de los Reyes
cordoba stedentrip