Spanje / Córdoba / Transport

Vervoer in en naar Córdoba

Openbaar vervoer en treinen van Sevilla of Málaga naar Córdoba

openbaar vervoer Cordoba

Alle informatie over het openbaar vervoer in Córdoba (Spanje), zoals bussen, taxi's en de Hop on Hop of bus. Treinen van Sevilla of Malaga naar Cordoba.

Openbaar vervoer Córdoba

De belangrijkste bezienswaardigheden van Córdoba liggen allemaal op loopafstand in het centrum. Mocht u toch willen reizen in het stadscentrum of naar de buitenwijken kunt u gebruik maken van een uitstekend busnetwerk van Aucorsa. Een kaartje is te koop in de bus voor € 1,30. Het centrale busstation ligt bij treinstation 'Córdoba central'.

Hop on hop off bus Córdoba

Bijna elke grote stad beschikt over een hop on hop off bus, zo ook Córdoba. Het is een handige en snelle manier om alle toeristische gebieden van Córdoba te bekijken. De totale route duurt 1 uur en 20 minuten. U kunt een dag lang lang in en uitstappen bij elk van de 17 haltes en is inclusief audioguide in o.a. het Spaans, Engels of Frans. De eerste bus rijdt om 9:30 uur en de bus rijdt elk half uur. De prijs is 19,99 € (Kinderen tot 15 jaar 10 €) voor een ticket voor 1 dag. Tickets kunt u eenvoudig hier bestellen.

Taxi Córdoba

taxi cordoba

Taxi's in Córdoba zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en prijzen van de taxi's in Córdoba gaan altijd volgens meter en prijzen hangen altijd duidelijk in de taxi. De taxi's in Córdoba zijn wit en hebben altijd een logonummer op de deur. 's Nachts geldt een hoger nachttarief. Veel taxichaufeurs spreken echter geen Engels.

  • Taxi Mezquita: +34 957 106263
  • Parada de Taxis: +34 957 255412
  • Transfer Córdoba: +34 957 598272

Vervoer vanaf vliegveld Sevilla of Malaga

De makkelijkste manier om te reizen naar Cordoba is door eerst te vliegen naar Sevilla of Malaga. Vanaf daar heeft u drie opties om Cordoba te bereiken:

  • Een huurauto: De afstand tussen Sevilla en Córdoba is 140 kilometer. De afstand tussen Malaga en Córdoba is 150 kilometer. Wat betreft de verhuur van huurauto's in Andalusië hebben wij hele positieve ervaringen met Easyterra, doordat deze alle verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt.
  • Trein Sevilla - Córdoba: Met de hogesnelheidstrein AVE (www.renfe.com) reist u in 50 minuten met een directe reis van Sevilla Santa Justa naar Córdoba central. Naast de AVE rijden er ook minder snelle, goedkopere intercities en regionale treinen. Lees hier hoe u vanaf het vliegveld Sevilla met de bus of taxi bij Sevilla Santa Justa komt.
  • Trein Malaga - Córdoba: Met de hogesnelheidstrein AVE (www.renfe.com) reist u in een uur met een directe reis van Malaga Maria Zambrano naar Córdoba central. Naast de AVE rijden er ook minder snelle, goedkopere intercities en regionale treinen. Het vervoer vanaf het vliegveld van Malaga is eenvoudig. U kunt rechtstreeks met de trein vanaf de luchthaven met trein C1 naar Malaga centrum. Het voorlaatste station is Maria Zambrano. Deze rit van ongeveer 10 minuten kost slechts € 1,80. Lees hier meer over vervoer van en naar vliegveld Malaga.
cordoba vervoer
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."