Spanje / Córdoba / Eten & Drinken

Eten & Uitgaan in Córdoba

Tips voor restaurants en uitgaan in Córdoba Spanje

Cordoba

Alle informatie over eten en drinken in Córdoba. Waar moet je heen voor de beste tapas en andere restaurants in Córdoba? Waar moet je uitgaan in Córdoba?

Eten in Córdoba

Voor goed eten (overheerlijke tapas en Spaanse gerechten) kunt u goed uitstekend terecht in Córdoba. De bekendste plek van Córdoba om wat te gaan eten is op Plaza del Potro. Dit plein is echter vrij toeristisch en wat prijziger dan de rest van Córdoba. In de straatjes rondom het plein treft u ook tal van goedkopere kleine leuke restaurantjes. Ook in de Joodse wijk (La Juderia) treft u tal van leuke restaurantjes en rond Plaza de Corredera.

De tapas zijn erg populair in Córdoba en vindt u op elke menukaart. Dit zijn kleine, smakelijke hapjes kunt u op elk uur van de dag bestellen in een van de vele tapasbars van Córdoba. Tapas worden vaak staand gegeten en vergezeld van een Spaans streekwijntje en het is de gewoonte ze te delen met uw gezelschap. Wilt u een grotere portie tapas dan bestelt u een "racion". Op bijna elke straathoek vind u wel een traditionele tapasbar.

De streek van Córdoba is befaamd vanwege de olijfolie, ham en sherrywijnen. Typisch Córdobaans is de Salmojero, een goed gevulde variant van de gazpacho-soep.

Uitgaan in Córdoba

Córdoba heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken en flamencoshows. Het beste is om te beginnen met een avondje tapasbars, bijvoorbeeld in de buurt van de Mezquita in het historische centrum. Nachtclubs / discotheken zullen pas na 12 uur 's nachts vol beginnen te lopen en gaan door tot de vroege uurtjes. Córdoba is 's avonds en 's nachts een stad waar u u zeker niet zal vervelen. Uitgaan kan bijvoorbeeld in de Avenida del Gran Capitan.

cordoba restaurants uitgaan
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.23%) 14 reviews
22 oktober 2023 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."